Άστατος προβλέπεται ο καιρός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ σε ορισμένες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με λίγες βροχές ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, κυρίως στα ορεινά, αναμένονται και καταιγίδες. Η θερμοκρασίες ωστόσο θα είναι ανοιξιάτικες.

Ads

Πιο αναλυτικά:

Η πρόγνωση για το Σάββατο 16/3

Η πρόγνωση για το Σάββατο των Αποκρεών  κάνει λόγο αρχικά για σχεδόν αίθριο καιρό. Από το μεσημέρι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά τμήματα, για την πρώτη ημέρα του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ads

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Κυριακή 17/3

Αυξημένες θα είναι οι νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα τμήματα, πλην της Θράκης και της ανατολικής νησιωτικής χώρας για την Κυριακή των Απόκρεων.

Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ ασθενή τοπικά φαινόμενα θα διατηρηθούν στην κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Η πρόγνωση για την Καθαρά Δευτέρα 18/3

Ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα, στη νότια νησιωτική χώρα και κυρίως στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για τις 18/3.

Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.