Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Ιεράς Συνόδου, για καθαίρεση του ιερέα που βίαζε την θετή του κόρη Έλενα Φραντζή. Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι, εξετάστηκε το γραπτό αίτημα που κατέθεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας για καθαίρεση του ιερέα από τους Εργάτες.

Ads

Ο ιερέας έχει δικαίωμα έφεσης, σύμφωνα με δηλώσεις του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά το πενταμελές της Ιεράς Συνόδου έλαβε τέτοια απόφαση.

Ο Μητροπολίτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο ίδιος, όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα το SigmaLive, κατέθεσε γραπτώς τη διαμαρτυρία του για διαρροή παλαιότερων πρακτικών της Συνόδου στον Τύπο. 

Η διαρροή, όπως ισχυρίστηκε ο Μητροπολίτης, έγινε μέσα από τη Σύνοδο και είχε ως στόχο να πληγεί το πρόσωπό του, αφού αφέθηκε να εννοηθεί ότι ο ίδιος κάλυπτε ανήθικες πράξεις του οποιουδήποτε.

Αντικανονική και παράνομη, χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης τη δημοσιοποίηση πρακτικών της Ιεράς Συνόδου. Το χειρότερο είναι ότι δημοσιεύθηκαν αποσπασματικά και παραποιημένα τα πρακτικά, για να δοθεί μια άλλη, αρνητική εικόνα. 

Ads

Μέσα στους λόγους καθαιρέσεως, είναι και ο συγκυλισμός. Ένας από τους λόγους, λοιπόν, που υποστηρίχθηκε η καθαίρεση, ήταν και ο συγκυλισμός, ανέφερε ο Μητροπολίτης.