Πληθαίνουν καθημερινά οι φωνές εκείνων που εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους αναφορικά με την επαναλειτουργία δημοτικών και γυμνασιών, καθώς πολλοί γονείς αλλά και επιστήμονες δηλώνουν ανοιχτά τη διαφωνία τους απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ads

Σήμερα μάλιστα ήρθε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής ΕΟΔΥ για τον κοροναϊό, Γκίκας Μαγιορκίνης να επισημάνει μιλώντας στο Mega ότι το ιδανικότερο κατά τον ίδιο θα ήταν να ξανά ανοίξουν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, καθώς , όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι τώρα για κάτι τέτοιο».

Επιπλέον, επαναλάβει εμμέσως (όπως είχε κάνει αρχικά με χθεσινή του ανάρτηση στο facebook) τη διαφωνία με την άποψη που είχε εκφράσει ο Σωτήρης Τσιόδρας για οικοδόμηση ανοσίας σε μεγάλου τμήμα του πληθυσμού της χώρας, αναφέροντας ότι υπάρχει σχέδιο για τον έλεγχο της επιδημίας αλλά «δεν υπάρχει σχέδιο για επί τούτου ανοσοποίηση του πληθυσμού».

Διαβάστε επίσης: Γιατί η κυβέρνηση επιμένει στο άνοιγμα των σχολείων

Ads

Πρόσθεσε, δε, πως όταν εφαρμόζεται η λεγόμενη ανοσία της αγέλης, πρέπει να υπάρχει ένα στατιστικό μοντέλο από πίσω καθώς «μια τέτοια ανοσοποίηση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τις παρενέργειες».

Αναφορικά με την Ελλάδα, σημείωσε, πως δεν μπορούσε να παραμείνει για πάντα το lockdown. «Πράγματι κάποιος κόσμος θα κολλήσει. Όμως, αυτό είναι διαφορετικό από το να λέμε ότι το κάνουμε επί τούτου για να ανοσοποιήσουμε τον πληθυσμό» πρόσθεσε.

Σχετικά με τα αντισώματα από τον ιό, υπογράμμισε ότι «το γεγονός ότι οι νέοι δεν θα μολυνθούν εύκολα ή αν στη συνέχεια μολυνθούν θα αποκτήσουν αντισώματα, δεν συνεπάγεται ότι θα εμποδιστεί η ‘’είσοδος’’ του ιού στα γηροκομεία».

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για μαζικά διαγνωστικά τεστ προκειμένου να φανεί το ακριβές ποσοστό του πληθυσμού νόσησε από Covid-19.