Στην αποστολή μηνυτήριας αναφοράς προχώρησε ένας Χανιώτης μηχανικός, με αφορμή την παραδοχή πως το «Άγιο Φως» ανάβει με αναπτήρα. Στην μήνυσή του ζητάει τη διερεύνηση και τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών που αφορούν στην διάπραξη του αδικήματος της προσβολής θρησκεύματος και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ads

Υπενθυμίζεται πως στο βιβλίο του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου, περιέχονται μαρτυρίες αγιοταφιτών που καταρρίπτουν ένα από τα πιο διαδεδομένα «θαύματα» της χριστιανικής εκκλησίας.  Μεταξύ αυτών και του σκευοφύλακα του Πανάγιου Τάφου Ισίδωρου, ο οποίος ομολογεί on camera ότι ο ίδιος ανάβει το Άγιο Φως: «Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Όμως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο… Εγώ το ανάβω… Με έναν αναπτήρα, τι άλλο;». 

Ο Χανιώτης μηχανικός, που αρνείται να αποδεχτεί τη μαρτυρία, αναφέρει πως «είναι υποχρέωσή του να καταγγείλει αυτές τις ενέργειες, αφού αποτελούν προσβολή για την ορθοδοξία, Καταγγέλλει μάλιστα τις μαρτυρίες αυτές ως «απάτη», αφού αναφέρουν ψευδή γεγονότα.

Αναλυτικά το έγγραφο της μήνυσης:

image

Ads

image

image