Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι επαναλαμβανόμενες απεργίες που αποφάσισε ομόφωνα η γενική συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματος που επιτρέπει σε μη φαρμακοποιούς την ίδρυση και τη λειτουργία φαρμακείων.

Ads

Χθες, οι φαρμακοποιοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και συνάντησαν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, χωρίς όμως να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις σχέσεις του υπουργείου Υγείας με τους φαρμακοποιούς είναι η δήλωση που έκανε (ΑΜΕ-ΜΠΕ) ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος. «Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες του υπουργείου Υγείας να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Ωστόσο αυτό δεν είναι δυνατό από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί αμαχητί να υποστηρίζει τα οικονομικά συμφέροντα που έχουν ως στόχο την εξαθλίωση των φαρμακείων και την περίθαλψη» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, το υπουργείο επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς συνεχίζεται με στόχο τη σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Ads