Άμεσα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Νέας Σελίδας», το νομοθετικό πλαίσιο θα κατατεθεί ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για να επισπευστεί η διαδικασία.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι στο Euroworking Group της Δευτέρας αν και δεν υπήρξε τελική συμφωνία για το πλαίσιο προστασίας που θα διαδεχτεί το «νόμο Κατσέλη», επετεύχθη σημαντική πρόοδος. Όλοι οι πλευρές έδειχναν ως ορόσημο για τελική συμφωνία το Eurogroup της 5ης Απριλίου, ενώ πηγές που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση ανέφερε πως επί της ουσίας υπάρχει συμφωνία για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και οι εκκρεμότητες αφορούν πλέον μόνο τις διατυπώσεις των άρθρων.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η σχετική τροπολογία ενδεχομένως να κατατεθεί ακόμη και σήμερα, εκτίμηση που όπως φαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις και τις πληροφορίες επιβεβαιώνεται. Πάντως ανεξάρτητα από την κατάθεση της τροπολογίας οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν με ορόσημο το Eurogroup της 5ης Απριλίου