Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει για το σκάνδαλο Novartis.

Ads

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος και πρώην υπουργός Υγείας κλήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης για τους χειρισμούς στην πολύκροτη υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Νovartis.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος και πρώην υπουργός Υγείας έχει και ο ίδιος υποβάλλει μήνυση κατά προστατευομένων μαρτύρων και κατά παντός άλλου υπευθύνου, θεωρώντας πως υπήρξε «σκευωρία» εξαιτίας της οποίας στοχοποιήθηκε πολιτικά.

«Πριν από ενάμιση χρόνο, εξαρχής κατέθεσα μηνύσεις κατά των ψευδομαρτύρων και λοιπών για την υπόθεση. Δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα, δεν αναφέρθηκα σε ονόματα. Στόχος μου είναι να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης. Να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα φέρει στο φως όλη τη σκευωρία και τα ονόματα» δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος εξερχόμενος του Αρείου Πάγου.

Ads

Άυριο θα ακολουθήσει η κατάθεση του Αντώνη Σαμαρά και για την Τετάρτη θα καταθέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τελευταίος θα εξεταστεί ο Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής ο οποίος υπήρξε επόπτης της κ. Τουλουπάκη κι έχει προβεί σε καταγγελίες σε βάρος της.