Ούτε από την κατάθεση του δεύτερου μάρτυρα φαίνεται να προκύπτει πρωτοβουλία του Νίκου Παππά για τη συνεργασία Καλογρίτσα – CCC προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι φιλικό προς τις θέσεις της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, ο Χρήστος Νικολάου, στέλεχος της εταιρίας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα κατέθεσε ότι δεν μπορεί να μιλήσει για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, παρά μόνο καλές σχέσεις του εργοδότη του με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Ads

Σύμφωνα με πηγές, ο κ. Νικολάου εμφανίζεται να εξέφρασε την άποψη ότι η πρώτη συμφωνία Καλογρίτσα – Χούρι ήταν εικονική και αφορούσε τη δημιουργία καναλιού. Σε συνέχεια της αποτυχίας αυτού του εγχειρήματος, του αποκλεισμού δηλαδή του φακέλου Καλογρίτσα από τις τηλεοπτικές άδειες, ο μάρτυρας φέρεται να μίλησε για μια συνάντηση των αδελφών Χούρι της CCC με τον Χρήστο Καλογρίτσα που έλαβε χώρα στις 4 Ιουλίου 2017 και στην οποία ήταν παρών και ο ίδιος.

Ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι εκεί συζητήθηκε η επιστροφή των 3 εκατ. ευρώ από τον Καλογρίτσα στους Χούρι, κατόπιν της αποτυχίας του εγχειρήματος για άνοιγμα τηλεοπτικού σταθμού, καθώς επίσης και ένα νέο πραγματικό έργο βάσει του οποίου θα επέστρεφε ο Καλογρίτσας τα χρήματα στον Σάμερ Χούρι.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, όταν ο μάρτυρας ρωτήθηκε από βουλευτή της πλειοψηφίας εάν στο κανάλι ενεπλάκη η κυβέρνηση, εκείνος απάντησε ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας του είχε πει ότι το κανάλι «θα γινόταν με την αποδοχή της». Άλλες πηγές μεταφέρουν πως ο κ. Νικολάου είπε ότι «εικάζω ότι η συμφωνία είχε την αποδοχή της κυβέρνησης αλλά οι εικασίες δεν έχουν σημασία».

Ads

Ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι οι κ.κ. Καλογρίτσας και Παππάς είχαν καλές σχέσεις, αφού ο ίδιος είχε γνωρίσει τον Νίκο Παππά στο πλαίσιο μιας ανοιχτής κοινωνικής εκδήλωσης στο σπίτι του κου. Καλογρίτσα. Σε αυτή την εκδήλωση, ο κ. Νικολάου εμφανίζεται να είπε ότι είχε παρευρεθεί και ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Θεοδωρικάκος. Σε κάθε περίπτωση η εκδήλωση αυτή προκύπτει ότι έγινε αφού είχε λήξει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πληροφορίες θέλουν την κατάθεση του κου. Νικολάου να ολοκληρώθηκε και άρα επόμενη κατάθεση θα είναι αυτή του Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος αποφασίστηκε να προσέλθει μετά το Πάσχα, ακόμα και αν χρειαστεί η βίαιη προσαγωγή του.