Παράταση των εργασιών της ως το Σεπτέμβριο ζητά η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens, η οποία εστιάζει τις προσπάθειές της στην κατάθεση ενώπιόν της του άλλοτε ισχυρού άντρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου. Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Siemens, Παναγιώτη Ξυνή ζητά την κατάθεση όλων των στοιχείων που διαθέτει η γερμανική εταιρεία προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Ads

Στην επιστολή του, ο Χάρης Παμπούκης τονίζει ότι «η αποκάλυψη της αλήθειας και η συμβολή της σε αυτή αποτελεί πολιτειακή υποχρέωση κάθε Έλληνα πολίτη, πολύ περισσότερο όταν υπάρχει ειδική σχέση, όπως αυτή της Siemens με το Ελληνικό Δημόσιο και επιθυμείτε να εξακολουθήσετε να την έχετε».

Στην απάντησή του, ο διεθύνων σύμβουλος της Siemens, Παναγιώτης Ξυνής, αναφέρει πως «θα επικοινωνήσουμε άμεσα με την Siemens AG προκειμένου να εξετάσουμε πρόσθετους τρόπους και δυνατότητες με τις οποίες θα μπορούσαμε να συνδράμουμε το έργο που επιτελεί η Εξεταστική Επιτροπή, επιπλέον των ενεργειών στις οποίες έχουμε ήδη προβεί». Στην ίδια επιστολή, ο κ. Ξυνής σημειώνει πως πιστεύει ότι «το μέλλον της Siemens στην Ελλάδα εξαρτάται άμεσα από την πλήρη, ολοσχερή και με απόλυτη διαφάνεια συνεργασία μας».

Εν τω μεταξύ, με ομόφωνη απόφαση των μελών της και με την κατ’ αρχήν σύμφωνη γνώμη και του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, η εξεταστική επιτροπή ζητά παράταση των εργασιών της ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης, το ζητούμενο για την επιτροπή είναι «απλές σοβαρές ενδείξεις», που αναμένεται να προκύψουν μέχρι τέλους.

Ads

Με μεγάλη προσοχή, σημείωσε, προετοιμάζεται η αποστολή κλιμακίου της επιτροπής στη Γερμανία με διευρυμένο αντικείμενο: την εξέταση των κ.κ. Κουτσενρόιτερ και Σίκατσεκ, αλλά και την προσπάθεια να καταθέσει ο φυγόδικος Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, αύριο, Τρίτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις προγραμματικές συμφωνίες του ΟΣΕ που αφορούν στις συμβάσεις με τη Siemens. Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας υπογράμμισαν πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν τελεστεί μεγάλα εγκλήματα σε βάρος του ΟΣΕ αλλά και του ελληνικού δημοσίου.

Στήριξη Βουρλούμη από ΔΣ ΟΤΕ

Την πλήρη στήριξή τους στον Παναγή Βουρλούμη εξέφρασαν ομόφωνα όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων και των μελών που έχει τοποθετήσει η Deutsche Telekom, με αφορμή τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των συμβάσεων τεχνικής υποστήριξης που υπογράφηκαν επί θητείας του.

Τα μέλη του ΔΣ του ΟΤΕ, που συνεδρίασαν σήμερα εκτάκτως, χωρίς την παρουσία του κ. Βουρλούμη και συζήτησαν τις εξελίξεις που έχουν προκύψει, εξέφρασαν ομόφωνα την πλήρη υποστήριξή τους στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ και όπως αναφέρεται σε εσωτερικό έγγραφο που διανεμήθηκε στους εργαζόμενους, αναμένουν την οριστική έκβαση της υπόθεσης έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.