Ads

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Παιδεία το οποίο θα επιφέρει αλλαγές στο νόμο Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί από την αρμόδια Επιτροπή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

 
Το νομοσχέδιο προβλέπει την ύπαρξη ενός μεταβατικού χρονικού διαστήματος για την σταδιακή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου, αλλά και ορισμένες αλλαγές σε σημεία τα οποία «αποδείχθηκε, κατόπιν εξαντλητικού διαλόγου με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές (πολιτικά κόμματα, Σύνοδος Πρυτάνεων, Σύλλογοι διδασκόντων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, κ.λπ.) ότι χρήζουν βελτιωτικών παρεμβάσεων, οι οποίες δεν ανατρέπουν τη βασική φιλοσοφία του Ν.4009/2011, αλλά δημιουργούν βασιμότερες προϋποθέσεις για την καλύτερη, πληρέστερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή του».
 
Σημειώνεται ότι το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πρώην υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία υποστήριξε ότι οι κυβερνητικές προτάσεις αποτελεούν συμβιβασμό με τις συντεχνίες και παρωχημένες κομματικές δυνάμεις που διαχρονικά ευθύνονται για παθογένειες των ΑΕΙ.

Ads

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευ. Βενιζέλος, οργανώνει σύσκεψη στην Ιπποκράτους για το θέμα, καθώς εντός της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που ανεξαρτήτως τι τελικά θα πράξουν, απειλούν με μη υπερψήφιση του νομοσχεδίου ενώ άλλοι κινδυνεύουν να φανούν αναντίστοιχοι με την έως τώρα θέση τους.
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Εύη Χριστοφιλοπούλου που συμμετείχε ενεργά ως υφυπουργός Παιδείας στη διαμόρφωση του νόμου, τον οποίο είχε υπερασπιστεί ιδιαιτέρως και η νυν εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά, τότε αναπληρωτής υπουργός Παιδείας.