Κατατέθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, η πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η ψηφοφορία για την οποία θα γίνει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Ads

Ο κ. Μεϊμαράκης διάβασε τη σύντομη επιστολή του πρωθυπουργού, η οποία έχει ως εξής:«Αγαπητέ Πρόεδρε, Καταθέτω πρόταση εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 1 του Συντάγματος και 141 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής». Για την ψηφοφορία απαιτείται η ολομέλεια της Βουλής με την κυβέρνηση να πρέπει αν συγκεντρώσει 151 ψήφους. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει στο δυναμικό της αυτή τη στιγμή 155 βουλευτές.

«Θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, για τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, αποχωρώντας από τη Βουλή μετά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας.«Η ψήφος που ζητάνε από τους ίδιους τους βουλευτές τους δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι ψήφος αγωνίας. Την αγωνία τους παρατείνουν. Και αυτό μόνο για λίγες εβδομάδες», σχολίασε εχθές από το Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της αξιωματικ΄ςη αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Της ψηφοφορίας θα προηγηθεί τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια, η οποία θα αρχίσει την Τετάρτη.

Ads

«Η ψήφος που ζητάνε από τους ίδιους τους βουλευτές τους δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι ψήφος αγωνίας. Την αγωνία τους παρατείνουν. Και αυτό μόνο για λίγες εβδομάδες». – See more at: https://left.gr/news/tin-psifo-empistosynis-ti-dinei-o-laos-i-omilia-toy-alexi-tsipra-sto-3o-festival-neolaias#sthash.Dpkr3u8f.dpuf«Η ψήφος που ζητάνε από τους ίδιους τους βουλευτές τους δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι ψήφος αγωνίας. Την αγωνία τους παρατείνουν. Και αυτό μόνο για λίγες εβδομάδες».