Σε 4.400.000 ανέρχεται ο τελικός αριθμός των ναρκωτικών χαπιών captagon, συνολικού βάρους 750 κιλών, που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε ράβδους μολύβδου, οι οποίοι με την σειρά τους βρίσκονταν μέσα σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά.

Ads

Η μεταφορά του κοντέινερ ξεκίνησε, μέσω θαλάσσης, στις 15 Δεκεμβρίου 2018, με εταιρεία διεθνών μεταφορών, από τη Λατάκεια Συρίας, με προορισμό την Κροατία και ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Πειραιά.

Εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη, οπότε και ξεκίνησε η καταμέτρηση των χαπιών που ολοκληρώθηκε σήμερα, στο Ικόνιο του Πειραιά. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν συνολικά 544 ράβδοι μολύβδου, μέσα στους οποίους είχαν «καμουφλαριστεί» τα συνθετικά ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για κατασκευές ειδικής χρήσης οι οποίες χρησιμοποιούνται με σκοπό την απόκρυψη των ναρκωτικών, καθώς η χημική σύσταση του μολύβδου προκαλεί δυσχέρειες στον εντοπισμό τους μέσω συσκευών ηλεκτρονικής απεικόνισης (X-RAYS), ενώ παράλληλα φέρει μεγάλο βαθμό δυσκολίας στη διάνοιξή του.

Ads