Πάνω από ένα τόνο ηρωίνης έχουν κατασχέσει άνδρες του Λιμενικού Σώματος στη διάρκεια διπλής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Αττική.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν συλληφθεί 11 άτομα, Έλληνες και Τούρκοι, μεταξύ των οποίων, και ένας Έλληνας εφοπλιστής, o Ε. Γιαννουσάκης, ο οποίος εμφανίζεται και ως ο εγκέφαλος της σπείρας. 

Ads

Επίσης στους συλληφθέντες είναι και η πρώην σύζυγός του και ο 15χρονος γιος του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εφοπλιστής βρισκόταν τα τελευταία χρόνια στο Ντουμπάι, ενώ η βίλα της Φιλοθέης όπου και εντοπίστηκε σχεδόν η μισή ποσότητα της ηρωίνης, ανήκει στην πρώην γυναίκα του, σύμφωνα με πληροφορίες κόρη εμπόρου διαμαντιών.

Το Λιμενικό ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν συνολικά έντεκα άτομα, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί, πέντε ημεδαποί και ένας ανήλικος ημεδαπός. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού δήλωσε πως η ποσότητα που κατασχέθηκε είναι η μεταλύτερη που έχει κατασχεθεί στην Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες ποσότητες πανευρωπαϊκά. Μάλιστα εκτιμάται πως η αξία της ποσότητας ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ, ενώ με βάση βάση επίσημα στοιχεία από τη Δίωξη η αξία της στην αγορά θα μπορούσε να ανέλθει έως και τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πεντακόσια κιλά από την ηρωίνη που κατασχέθηκε βρέθηκαν στη βίλα στη Φιλοθέη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα ναρκωτικά έφταναν στην Ελλάδα από την Τουρκία και η διακίνηση γινόταν από αποθήκη στο Κορωπί μέσα σε σακούλες με μαρμαρόσκονη. Με φορτηγά τα ναρκωτικά διακινούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.. Στη βίλα της Φιλοθέης γινόταν η συσκευασία της ηρωϊνης στις σακούλες μαρμαρόσκονης.

Ads

Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της Διοίκησης Ασφάλειας, του γραφείου Πληροφοριών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, υπηρεσιακοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, καθώς και η επιχειρησιακή ομάδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/ΑΛΣ – ΕΛΑΚΤ, σε συνεργασία με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του ομοσπονδιακού γραφείου στην Αθήνα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και του ΣΔΟΕ Αττικής / Τμήμα Ναρκωτικών και Όπλων.

* Βίντεο από την αποθήκη στο Κορωπί

Οι αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν συνολικά 443 πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός 1.133,420 κιλών, καθώς επίσης και ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,1 γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκαν έξι πολυτελή ΙΧ οχήματα που εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των νακρωτικών, ένα πιστόλι με εννέα φυσίγγια και 6.235 ευρώ.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ οι κατηγορούμενοι πρόκειται να προσήχθησαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Και οι 11 συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπισθεί στη στεριά μέχρι σήμερα, καθώςκαι την εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε:

«Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τις συναρμόδιες αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής για το άριστο επίπεδο συνεργασίας. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος εργάζονται καθημερινά με ζήλο και αυταπάρνηση και θα συνεχίσουν να το κάνουν για την ασφάλεια όλων των πολιτών».