Να σταματήσει το παραεμπόριο, να κλείσουν οι παράνομοι οίκοι ανοχής, να φύγουν τα ναρκωτικά και η εγκληματικότητα από την πλατεία και να περιοριστούν οι διαδηλώσεις σε μία μόνο λωρίδα κυκλοφορίας ζητούν οι καταστηματάρχες της Ομόνοιας και της ευρύτερης περιοχής, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Τετάρτης. Δηλώνουν πάντως σε κάθε τόνο πως δεν είναι ρατσιστές…

Ads

Για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους συγκρότησαν έναν νέο φορέα με την επωνυμία Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙΠΟΚΑ) ζητώντας από την πολιτεία τη λήψη άμεσων μέτρων για την αναβάθμιση της περιοχής. Ο Δημήτρης Νικολακόπουλος, συντονιστής της Κίνησης μίλησε στο tvxs και ρωτήθηκε αν έχουν να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις για την βελτίωση της κατάστασης απαντώντας πως δεν είναι οι καταστηματάρχες αρμόδιοι να προτείνουν λύσεις αλλά οι κυβερνώντες. «Αν θέλουν από μας λύσεις ας μας δώσουν τις θέσεις τους να κυβερνήσουμε εμείς» λέει χαρακτηριστικά.

Αναγνωρίζει πάντως πως οι επιχειρήσεις – σκούπα στο κέντρο δεν είναι λύση καθώς απλά μεταφέρουν αλλού το πρόβλημα ενώ επιμένει στην πρόταση για περιορισμό των διαδηλώσεων σε μία λωρίδα κυκλοφορίας καθώς όπως λέει «όσο δίκιο και να έχουν αυτοί που διαμαρτύρονται δεν μπορούν να το κάνουν εις βάρος άλλων πολιτών».

Με κάθε ευκαιρία πάντως τα μέλη της Κίνησης δηλώνουν “αντιρατσιστές” και τονίζουν πως στόχος τους είναι η αντιστροφή της άσχημης εικόνας που παρουσιάζει σήμερα το κέντρο της πόλης και η οποία όπως λέει και ο κ. Νικολακόπουλος έχει σοβαρές συνέπειες στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους. Στο στόχαστρό τους πάντως μπαίνουν και οι μετανάστες μικροπωλητές, οι οποίοι όπως λέει ο κ. Νικολακόπουλος «λειτουργούν με καθεστώς tax free» και ζητούν ειδικά από τη δημοτική αρχή άμεσες λύσεις.

Ads


Συγκέντρωση υπό βροχή

Την Τετάρη πραγματοποήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια, στην οποία συμμετείχαν και μουσικά σχήματα αλλά και η ορχήστρα του Εθνικού Ωδείου. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 150 άτομα ενώ οι διοργανωτές είχαν προγραμματίσει και πορεία σε κεντρικούς δρόμους αλλά μόνο σε μία λωρίδα κυκλοφορίας με σκοπό όπως τόνιζαν, να δείξουν έμπρακτα πώς μπορεί να ακούγονται τα αιτήματά τους χωρίς να διακόπτεται η κυκλοφορία και η ζωή της πόλης. Ωστόσο, η πορεία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω βροχής.

Οι καταστηματάρχες προειδοποιούν πως αν δεν υπάρξουν άμεσες λύσεις στο πρόβλημά τους θα προχωρήσουν σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και καλούν τον πρωθυπουργό αλλά και τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, αλλά και τον Δήμο Αθηναίων να βάλουν σε πρώτη προτεραιότητα το πρόβλημά τους.