Να επανεξετάσει τη γνωμοδότησή του με την οποία ακυρώνει την ηγεσία της ΑΔΑΕ καλεί τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ads

Σε ένα εκτενές κείμενο αναπτύσσει τη νομική του επιχειρηματολογία για να αποδομήσει πλήρως την παρέμβαση του Ισ. Ντογιάκου, την οποία στηρίζει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι υπερέβη τις αρμοδιότητές του και έδειξε ασέβεια στην ανεξάρτητη αρχή. Μιλά για παραλογισμό και δικονομικά καφκικό συλλογισμό αναδεικνύοντας την πολιτικάντικη διάσταση μιας πρωτοβουλίας που επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ως θεσμική.

Με δεδομένη την ένταση των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης και το μένος της κυβέρνησης εναντίον του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρ.Ράμμου, η παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου αποκτά ειδικό βάρος αποσυσπειρώνοντας το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, του οποίου υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία, και φέρνοντας τον κόσμο του κέντρου στον οποίο έχει μεγάλη επιρροή προ των ευθυνών του για την προστασία της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. 

Ολόκληρο το κείμενο του Ε. Βενιζέλου που δημοσιεύθηκε στο ψηφιακό νομικό περιοδικό Constitutionalism.gr