Κατάληψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε η γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου «Σωτήρης Πέτρουλας», κλιμακώνοντας την αντίδραση των φοιτητών με αφορμή τις εξελίξεις στην ΑΣΟΕΕ.

Ads

Ο συνδυασμός της επίθεσης εναντίον καθηγητή, με ανοιχτά ζητήματα με την Δικαισύνη, μέσα στο αμφιθέατρο και της επιμονής της κυβέρνησης στην πανεπιστημιακή αστυνομία πυροδοτούν τις νέες φοιτητικές κινητοποιήσεις, θέτοντας διευρυμένα αιτήματα.

Στην ανακοίνωσή του ο φοιτητικός σύλλογος ζητά την απομάκρυνση του συγκεκριμένου καθηγητή, ο οποίος ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για οικονομικές υποθέσεις, αλλά και για αδικήματα σεξουαλικής φύσης, απαιτώντας, παράλληλα,  «να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και να παραιτηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη συγκάλυψη, και ο πρύτανης, Δημήτρης Μπουραντώνης».

Μεταξύ άλλων, διεκδικούν δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test για όλους τους φοιτητές, μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών, ισότιμης πρόσβασης στην επερχόμενη εξεταστική, ενώ απορρίπτουν την προοπτική πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ads

Για την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση στην Πρυτανεία στις 13:00 και διοργανώνουν κεντρικό συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα μαζί με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας.

Ανάμεσα σε άλλοι, όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι φοιτητές διεκδικούν:

  • Έξω η αστυνομία από τη σχολή μας! Καμία σκέψη για ένταση της καταστολής ενάντια στους φοιτητές. Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία.
  • Όχι στην εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στην ΑΣΟΕΕ. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως Χρυσοχοϊδη. Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο. Όχι στις διαγραφές φοιτητών.
  • Ο συγκεκριμένος καθηγητής να απομακρυνθεί και η υπόθεση να διερευνηθεί άμεσα από τη δικαιοσύνη. Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και να παραιτηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην συγκάλυψη.
  • Να παραιτηθεί ο πρύτανης Μπουραντώνης.
  • Διακοπή μαθημάτων στην επόμενη Γενική Συνέλευση.
  • Άμεση διαδικασία Συγκλήτου ανοιχτή και σε παρέμβαση προς όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.
  • Η ιδιότητα του καθηγητή να είναι ασυμβίβαστη με την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Για τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και την εξεταστική: 1) Δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapidtest για όλους τους φοιτητές. 2) Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί ισότιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης. Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω. 3) Όχι στις αλυσίδες μαθημάτων, τα όρια δήλωσης μαθημάτων και τα διάφορα φίλτρα για την εξεταστική.».