Κατάληψη της εισόδου του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί νοσηλευτές, μέλη της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ.

Ads

Οι νοσηλευτές, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 08:00 το πρωί, αντιδρούν στην απόφαση της υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, να αναβάλει για 8 μήνες τις προγραμματισμένες εκλογές για ανάδειξη των νέων διοικητικών οργάνων στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), του επαγγελματικού συλλόγου των νοσηλευτριών και νοσηλευτών της χώρας, προκειμένου να υπάρξει σύμφωνα με το υπουργείο, αντιστοιχία με το νέο διοικητικό χάρτη της χώρας.

Στο μεταξύ, υπό κατάληψη τελεί από τις 6 το πρωί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κοραή, από εργαζόμενους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονατι για τα μέτρα λιτότητας που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση καθώς και για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα και τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά και έκαναν πορεία προς το παλιό υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος διαμαρτύρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, αλλά και για τα οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα.

Ads

Φωτογραφίες: tvxs.gr