Με αιτήματα τη μη πραγματοποίηση καμίας μετάταξης από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε. (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ), αλλά και τη μη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων κατέλαβαν το γραφείο του προέδρου της «ΠΥΡΚΑΛ», Στέφανου Ανδιάννη, που βρίσκεται επί της Λ. Ηλιουπόλεως 1 στον Υμηττό.

Ads

Σε σχετική ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Α.Β.Ε.Ε.(ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) Υμηττού – Αιγίου – Ελευσίνας – Λαυρίου – Μάνδρας – Κεντρικών σημειώενται: «Οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και τα Σωματεία τους καταγγέλλουν την Κυβέρνηση της νέας κατοχής του Μνημονίου, που με το νόμο που ψήφισαν για τις συλλογικές συμβάσεις και τις Δ.Ε.Κ.Ο. φέρνουν τον Εργασιακό Μεσαίωνα στη κοινωνία των εργαζομένων.

Στον ίδιο νόμο με μια πρόταση αποφάσισαν τυπικά και ουσιαστικά το κλείσιμο της Αμυντικής Βιομηχανίας Ε.Α.Σ. (ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ). Ακριβώς επειδή έχουν ήδη αποδεχτεί με τις εντολές του Δ.Ν.Τ. και των Βρυξελλών ότι η Εθνική μας Άμυνα, η Κυριαρχία και η Ανεξαρτησία βρίσκεται υπό περιορισμό, οι εργαζόμενοι στα Ε.Α.Σ. δηλώνουμε ότι δεν θα αποδεχτούμε:

• το κλείσιμο της εταιρείας,
• τις μεταταγμένες απολύσεις,
• την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,
• το περιορισμό των εργασιακών μας δικαιωμάτων».

Ads