Σε κατάληψη του καναλιού «Νέα Τηλεόραση» στα Χανιά, προχώρησαν σήμερα αλληλέγγυοι στους μετανάστες απεργούς πείνας. Στις 20:20 περίπου 40 μέλη διαφόρων συλλογικοτήτων των Χανίων προχώρησαν στην κίνηση αυτή για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας με προβολή 20λεπτου βίντεο.

Ads

Η ροή του προγράμματος διακόπηκε προκειμένου αυτό να μεταδοθεί. Επιπλέον αναρτήθηκε πανό στο studio του δελτίου ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης. Οι αλληλέγγυοι των μεταναστών αποχώρησαν στις 21:30. Επιπλέον την Πέμπτη 3 Μαρτίου θα γίνει συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας, στις 19:00 το απόγευμα στην πλατεία Αγοράς.

Σε κάλεσμά του το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Επειδή ο αγώνας τους είναι δίκαιος, είναι μια κραυγή αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς, αποτελεί απάντηση στην κρατική επιχείρηση διαίρεσης των εργαζομένων, εξαίρεσης δικαιωμάτων, κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσισμού. Επειδή η ανοχή μας στην αδιαλλαξία και τη σκληρότητα της κυβέρνησης έχει εκπνεύσει. Κι επειδή οι περισσότεροι από τους απεργούς πείνας ζουν και εργάζονται για χρόνια στα Χανιά, άρα είναι συμπολίτες μας… Ας σταθούμε αλληλέγγυοι -ες στο σκληρό, αλλά δίκαιο αγώνα τους».

Ads

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των απεργών πείνας μεταναστών εκφράζει με χθεσινή ανακοίνωσή του και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων ζητώντας «από την κυβέρνηση στα πλαίσια σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίσουν την επιβίωση των μεταναστών και την ύπαρξή τους ως ανθρώπων».