Κατάληψη στο υπουργείο Υποδομών και στο γραφείο του Γιάννη Ραγκούση πραγματοποίησε ομάδα μηχανικών της Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου, που διαμαρτύρονται για τις μετατάξεις προς την περιφέρεια Αττικής. Το περιστατικό αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης του υπουργού με τους ιδιοκτήτες ταξί για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Ads

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου αναφέρεται πως ο Γ.Ραγκούσης επρόκειτο να συναντήσει τους μηχανικούς αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που θα είχε με τους ιδιοκτήτες ταξί. «Παρά το γεγονός ότι το ραντεβού ορίστηκε για τις 15.45, και σε αυτό συμφώνησαν και οι επίσημοι εκπρόσωποι των εργαζομένων, μερίδα εργαζομένων προέβη σε κατάληψη του Υπουργείου ακόμα και του γραφείου του Υπουργού, επιμένοντας να συναντηθούν μαζί του υπό συνθήκες κατάληψης» υποστηρίζει στη σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση εάν πρώτα δεν τερματιστεί η κατάληψη. Παράλληλα, ζήτησε από τον αρμόδιο γενικό γραμματέα, κ. Οικονομίδη, να κινήσει την απαραίτητη πειθαρχική διαδικασία εναντίον όσων προέβησαν στις προαναφερόμενες ενέργειες.

Εν τω μεταξύ, ένταση δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, όταν ιδιοκτήτες ταξί, που είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Ραγκούση επιχείρησαν να εισέλθουν στο γραφείο του υπουργού, το οποίο είχε καταλάβει η ομάδα υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Στην προσπάθειά τους να συναντηθούν με τον υπουργό, οι αυτοκινητιστές, προσπάθησαν να μπουν στο γραφείο του, διαπληκτιζόμενοι με τους μηχανικούς που βρίσκονταν ήδη μέσα.

Ads