Την ώρα που το φως της δημοσιότητας συνεχίζουν να βλέπουν εικόνες από βίαιες εισβολές της αστυνομίας σε πανεπιστήμια και ξύλο σε φοιτητές που αντιδρούν στα ιδιωτικά ιδρύματα, ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος, πρότεινε την επέμβαση της αστυνομίας και στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου που τελεί υπό κατάληψη, «αν δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι».

Ads

Ο βουλευτής, σε συνέντευξή του στο Action 24, ρωτήθηκε για την κατάληψη της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης όπου οι κλινικές και τα εργαστήρια είναι εγκατεστημένα μέσα στο νοσοκομείο της πόλης.

Η απάντησή του ήταν ότι «οι καταλήψεις δημοσίου χώρου είναι παράνομη πράξη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτό». Σε ερώτηση που δέχθηκε για το εάν θα πρέπει να παρέμβει η αστυνομία απάντησε τα εξής:

«Πάντα είμαι υπέρ των ήπιων δράσεων αλλά αν δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι για να λήξει μια κατάληψη η αστυνομία είναι η λύση. Η αστυνομία είναι για να σταματά παράνομες καταστάσεις».

Ads

Στην επισήμανση που του έγινε ότι η Ιατρική Σχολή φιλοξενείται και εντός του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ο Άγγελος Συρίγος επέμεινε:

«Το νοσοκομείο κινδυνεύει από την κατάληψη, οι άνθρωποι του νοσοκομείου δεν κινδυνεύουν από την παρουσία της αστυνομίας που θα επαναφέρει τη νομιμότητα».