Κατάληψη σε εγκαταστάσεις του ΑΔΗΜΕ, στον Άγιο Στέφανο, στη γέφυρα Ροσινιολ στο Ρουφ και στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης, εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για το σχέδιο αποκρατικοποίησης του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, η τροπολογία για το ασφαλιστικό των εργαζομένων στη ΔΕΗ που είχε κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή, πρόκειται να αποσυρθεί.

Ads

Το εν λόγω νομοσχέδιο αποκρατικοποίησης, που με διαδικασίες εξπρές εισάγεται σήμερα στη Βουλή, προβλέπει την πώληση του 66% των μετοχών της του ΑΔΜΗΕ, θυγατρική της ΔΕΗ που ελέγχει το δίκτυο μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι στις 5 το απόγεμα στην Πτολεμαίδα, πραγματοποιείται παλλαϊκό συλλαλητήριο από εργαζόμενους της ΔΕΗ, ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας εξήγγειλαν οι εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων στη ΔΕΗ, εν όψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.  Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ τονίζουν ότι η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου για λόγους στρατηγικής και εθνικής ασφάλειας.

Ads

Τα σωματεία διοργανώνουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 15.30 μμ στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το Σύνταγμα, όπου θα παραμείνουν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.