Τα πανό της κατάληψης υψώθηκαν στο Λύκειο Πελασγίας, στην ανατολική Φθιώτιδα, αντί για αγιασμό την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς.

Ads

Μαθητές και γονείς έχουν ήδη καταλάβει το Λύκειο Πελασγίας διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση των διευθυντών της Εκπαίδευσης στην περιοχή να μη λειτουργήσει στην τελευταία τάξη του λυκείου της Πελασγίας το τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών και οι τρεις μαθητές που θέλουν να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο τμήμα να μεταγραφούν στο Λύκειο της Στυλίδας.

Οι μαθητές, που έχουν και την υποστήριξη των γονιών τους, σε συναντήσεις που είχαν έως αργά χθες το βράδυ θεωρούν ότι πρόκειται για μέτρο το οποίο είναι σε βάρος τους, καθώς θα αναγκάζονται να μετακινούνται 70 χλμ κάθε μέρα και παράλληλα εκτιμούν ότι υπάρχει το επιστημονικό δυναμικό στο σχολείο, αλλά και πρόβλεψη της νομοθεσίας για να λειτουργήσει το συγκεκριμένο τμήμα στο Λύκειο Πελασγίας.

Οι μαθητές που έχουν προχωρήσει την κατάληψη έχοντας την υποστήριξη και των γονιών τους επιμένουν ότι θα συνεχίσουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.