Τρίωρη στάση εργασίας και συμβολική κατάληψη στα κτίρια των διοικήσεων, πραγματοποιούν το πρωί υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Παράλληλα, συνεχίζεται και η κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ενώ διαμαρτυρία μπροστά από το μέγαρο του ΟΤΕ πραγματοποιούν εργαζόμενους του Οργανισμού που αντιτίθενται στην περαιτέρω ιδιωτικοποίησή του.

Ads

Ο Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ)., σε χθεσινή ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει “ανερμάτιστη και εγκληματική πολιτική το ξεπούλημα των λιμανιών που διαδραματίζουν ζωτικής σημασίας δραστηριότητες για τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τις μεταφορές και την Εθνική Ασφάλεια”. Οι υπάλληλοι των λιμανιών τη Δευτέρα θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, ενώ για την Τρίτη έχουν εξαγγείλει νέες στάσεις εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Επίσης στις 4 Ιουνίου θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στην Αθήνα.

Χθες συνεδρίασαν και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι παραμένουν σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα, “χωρίς να έχουν αυταπάτες για τα τελικά σχέδια της κυβέρνησης και τις προθέσεις της για το μέλλον των λιμανιών”.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι σε ΟΛΘ και ΟΛΠ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 10 π.μ. Την Τρίτη θα κλείσουν τα λιμάνια από τις 11 π.μ., ενώ μέχρι τις 15 Ιουνίου θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης των δράσεών τους.

Ads

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΗ (Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου) πραγματοποιούν στάση εργασίας, από τις 07.00 ως τις 10.00, ενώ έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που πραγματοποιεί η ΟΜΥΛΕ.

Στο μεταξύ, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Πειραιά ανέφερε ότι «όλα είναι προς συζήτηση». Και πρόσθεσε «δεν έχει συζητηθεί ακόμα το θέμα των αποκρατικοποιήσεων λεπτομερώς. Να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, αφού οριστικοποιηθεί και θα υπάρχουν και οι επακόλουθοι νόμοι οι οποίοι θα εξειδικεύσουν τις αποκρατικοποιήσεις».

Κατάληψη στα κεντρικά του Τ.Τ.

Όπως αποφάσισαν χθες, οι εργαζόμενοι του Τ.Τ. συνεχίζουν και σήμερα την κατάληψη των γραφείων της κεντρικής υπηρεσίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ τα καταστήματα λειτουργούν κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι αποφάσισαν 24ωρη πανελλαδική απεργία για τη Δευτέρα 30 Μαΐου, συγκέντρωση στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο σύλλογος εργαζομένων ζητεί άμεση συνάντηση με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Κατάληψη ΟΤΕ

Σε κινητοποίηση μπροστά το μέγαρο του ΟΤΕ προχώρησαν σήμερα εργαζόμενοι του Οργανισμού που αντιτίθενται στην περαιτέρω ιδιωτικοποίησή του. Η απόφαση της ΟΜΕ – ΟΤΕ ελήφθη εκτάκτως, και το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.