Μετά από ζυμώσεις δύο χρόνων, με συμμετοχή τουλάχιστον 20 πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, φαίνεται πως ναυαγεί το σχέδιο για δημιουργία νέου κόμματος δεξιά της ΝΔ με προοπτική να αγγίξει, τουλάχιστον, το 2% που θα του επέτρεπε να καταγραφεί στον πολιτικό χάρτη.

Ads

Οι «Δημοκράτες», οι «Γαλάζιοι», η «Συμμαχία του κέντρου» και τα άλλα σχήματα που έγινε προσπάθεια να συγκροτηθούν με σκοπό την συμμετοχή στις εκλογές δεν καταφέρνουν να φτάσουν στο τέρμα του δρόμου της προετοιμασίας. Διαφωνίες για την ηγεσία, ανταγωνισμοί και προσωπικές ατζέντες δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση των διεργασιών με θετικό τρόπο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tvxs, μόνο ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου έχει αυτή τη στιγμή πιθανότητες να φτάσει ως τις κάλπες με την «Πατριωτική Ένωση».

Ο Π. Κουρτζίδης, επικεφαλής του κόμματος Τράγκα, δηλώνει σε συνομιλητές του αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει αλλά δεν ακούγεται καθόλου, ενώ οι «καραμανλικοί» (Αντώναρος, Καραχάλιος, Ζώης, Τσιτουρίδης, Λαμπρόπουλος, Κανελλοπούλου κ.α) δεν έχουν βρει κοινό βηματισμό. Ούτε ο Π. Παναγιωτόπουλος (με τηλεοπτικό χρόνο στο Kontra) έχει οργανώσει κάτι, ούτε οι παλιοί ΑΝΕΛίτες (Μαριάς, Νικολόπουλος, Παπακώστα κ.α) έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους.

Ads

Τα νέα είναι ευχάριστα για τον Κυρ. Μητσοτάκη καθώς δεξιά της ΝΔ, εκτός απροόπτου, θα υπάρχει μόνο το κόμμα Μπογδάνου-Λατινοπούλου και Τζήμερου-Κρανιδιώτη που, έτσι όπως καβγαδίζουν μεταξύ τους, φθείρονται.

Ενδεικτική είναι η χαμηλού επιπέδου κόντρα μεταξύ Κρανιδιώτη και Μπογδάνου στα social media…

image

Η κυοφορούμενη απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη θα ευνοήσει εκ των πραγμάτων την «Ελληνική Λύση» του Κυρ. Βελόπουλου, που, όμως, δεν θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη για το κυβερνών κόμμα.

Οσο μεγαλώνει το άθροισμα του ποσοστού των εκτός Βουλής κομμάτων τόσο διευκολύνεται η αυτοδυναμία και γι’ αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου (όπου πιστεύουν ακράδαντα στην πρωτιά της ΝΔ) θέλουν τη συμμετοχή πολλών αδύναμων κομμάτων στις εκλογές, αρκεί να μην πιάσουν το 3%.

Γι’ αυτό το λόγο βλέπουν θετικά την επανάκαμψη της «Ενωσης Κεντρώων» υπό τον Β. Λεβέντη γιατί θεωρούν αδύνατο να πετύχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Και δεν τους φοβίζει το κόμμα Κύρτσου, καθώς ο ευρωβουλευτής έχει διευκρινίσει ότι ενδιαφέρεται για τις ευρωεκλογές και όχι για τις εθνικές εκλογές.