Στο στόχαστρο αστυνομικών βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης -εκτός πολλών διαδηλώτων που δέχθηκαν βίαιη επίθεση από άνδρες της ομάδας «Δράση»– και οι φωτορεπόρτερ που κάλυπταν την ρατσιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Βικτωρίας, με τη συμμετοχή Κασιδιάρη και Μπογδάνου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ).

Ads

Η  Ένωση καταγγέλλει τον εντελώς αναίτιο και απρόκλητο προπηλακισμό τους από αστυνομικούς, γεγονός που εμπόδισε σημαντικά τη δυνατότητα εκτέλεσης του έργου τους.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε επισημαίνεται πως άντρες της αστυνομίας κινήθηκαν εναντίον των φωτορεπόρτερ, προπηλακίζοντας και εκφοβίζοντάς τους, την ώρα που προσπαθούσαν να εκτελέσουν την εργασία τους.

«Στα πλαίσια των συγκεντρώσεων που έλαβαν χώρα χθες 15-07-2020, πέριξ της πλατείας Βικτωρίας στην Αθήνα, παρατηρήθηκαν φαινόμενα καταστολής εκ μέρους τμήματος των δυνάμεων της αστυνομίας που βρισκόταν στην περιοχή, εναντίον συναδέλφων φωτορεπόρτερ» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΦΕ, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο παρεμποδίστηκαν από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Ads

«Παρατηρήθηκε ότι άντρες των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν στην περιοχή, κινήθηκαν εντελώς αναίτια και απρόκλητα εναντίον στους φωτορεπόρτερ, προπηλακίζοντας και εκφοβίζοντάς τους με αποτέλεσμα να παρεμποδιστεί σημαντικά η δυνατότητα εκτέλεσης της εργασίας τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.

«Δε νοείται δημοκρατία όταν η είδηση βρίσκεται υπό διωγμό και δεν κινδυνεύει η δημοκρατία από τους φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες» διαμηνύει το συνδικαλιστικό όργανο των φωτορεπόρτερ, τονίζοντας πως «Περιμένουμε από όλους τους υπεύθυνους της Πολιτείας να πράξουν τα αυτονόητα για την προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου».