Σοβαρές καταγγελίες διατύπωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς, σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Ads

Όπως είπε, ο διοικητής του νοσοκομείου διορίστηκε «επειδή ήταν φίλος του πρώην υπουργού Υγείας του κ. Πλεύρη».

Σύμφωνα με όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ κατά τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε, ο εν λόγω διοικητής φέρεται να ευθύνεται για την κατάσταση διάλυσης στο νοσοκομείο και το κύμα παραιτήσεων γιατρών και διοικητικών στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, οι αρμόδιοι γιατροί για τον αξονικό τομογράφο απηύδησαν με τον διοικητή διότι τους έστελνε για εφημερίες στην Άρτα.

Ads

Επισήμανε ακόμη ότι η ΜΕΘ κλείνει διότι δύο εκ των τριών γιατρών έχουν παραιτηθεί, ενώ παραίτηση έχει επιβάλλει και η διευθύντρια, εναντίον της οποίας έλεγε ο διοικητής τα εξής, σύμφωνα με τον Σαλμά: «Αυτή φαίνεται καλή γιατρός, τι ήρθε η καημένη να κάνει εδώ; Θα την στρώσουμε».

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη Μαιευτική Κλινική, η οποία όταν ανέλαβε ο συγκεκριμένος διοικητής είχε τέσσερις γιατρούς και στη συνέχεια έφυγαν οι τρεις. «Στους χειρουργούς έφυγαν δύο, είναι έτοιμοι να φύγουν και οι άλλοι δύο» συμπλήρωσε.

«Από αυτή τη στιγμή που είστε ενήμερος για το τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, η ευθύνη πλέον φεύγει από το Διοικητή και έρχεται σε εσάς προσωπικά, είτε πολιτική είτε ποινική, για το επόμενο ατυχές περιστατικό που εύχομαι να μη συμβεί» κατέληξε απευθυνόμενος στον κ. Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι στο Νοσοκομείο Αγρινίου η διευθύντρια της ΜΕΘ Εύα Μιχαηλίδου έχει καταθέσει την παραίτησή της λόγω των τραγικών συνθηκών εργασίας, ενώ η ΜΕΘ απειλείται με κλείσιμο λόγω της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.