Έντονη σκιά, ρίχνουν πάνω από το Κολλέγιο Ψυχικού (μονάδα του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος – Κολλεγίου Αθηνών) οι δύο καταγγελίες που φέρνει στο φως σήμερα το tvxs.gr και αφορούν σε σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό. 

Ads

Σύμφωνα με τα λεγόμενα μαθητών και γονέων και τα δύο γεγονότα έλαβαν χώρα εντός του σχολικού πλαισίου.

Το πρώτο αφορά κορίτσι που κατήγγειλε πως κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, την απομόνωσαν τρία αγόρια του λυκείου σε ένα δωμάτιο και την παρενόχλησαν σεξουαλικά. Το δεύτερο περιστατικό αφορά την καταγγελία μαθήτριας, ότι υπέστη βιασμό στο δασάκι του σχολείου, επίσης από μαθητή και κατά τη διάρκεια που οι υπόλοιποι συμμαθητές παρακολουθούσαν το μάθημα στις αίθουσες του Κολεγίου. 

Σύμφωνα με πηγές του Tvxs.gr η δεύτερη περίπτωση, αντιμετωπίζεται ως ανεξιχνίαστη, καθώς το αγόρι υποστηρίζει ότι η πράξη ήταν συναινετική. 

Ads

Σε κάθε περίπτωση, οι πηγές αναφέρουν, ότι έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε μερίδα γονέων με το σχολείο, καθώς κρίνουν ότι δεν γίνεται η μέγιστη προσπάθεια από τη μεριά της διεύθυνσης ώστε να διαλευκανθούν οι υποθέσεις και να ανακοινωθεί πως αντιδρά το σχολείο και ποια μέτρα θα πάρει από εδώ και στο εξής ώστε να μην ξανά συμβούν τέτοια περιστατικά. Κάποιοι μάλιστα μιλούν και για προσπάθεια συγκάλυψης των περιστατικών, εις βάρος των κοριτσιών που έκαναν τις καταγγελίες, προκειμένου να μην δεχθεί ξανά αρνητική δημοσιότητα το ιδιωτικό σχολείο, που θεωρείται το σχολείο της ελίτ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το κολέγιο αντιμετώπισε την κατάσταση αποβάλοντας έναν από τους τρεις μαθητές που φέρονται ως δράστες στην περίπτωση της ομαδικής σεξουαλικής παρενόχλησης. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εαν οι γονείς έχουν κινηθεί νομικά. Το Τvxs.gr επικοινώνησε το πρωί με το Κολέγιο, ζητώντας τη δική του άποψη για το θέμα, ωστόσο μέχρι αργά το απόγευμα που γράφεται το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, δεν έχει καλέσει κάποιος εκ μέρους της διεύθυνσης για να τοποθετηθεί. 

Να σημειώσουμε, ότι την ίδια ώρα υπάρχουν και άλλα δημοσιεύματα που φωτογραφίζουν τις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησεις και βιασμού στο σχολείο των «μελλοντικών υπουργών», χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται το κολέγιο ή τα περιστατικά. Υπάρχουν μάλιστα αναφορές που αφήνουν ανοιχτή την πιθανότητα να έχουν παρέμβει και πολιτικά πρόσωπα, ώστε να συγκαλυφθεί το θέμα.

Την τελευταία φορά που το Κολέγιο απασχόλησε τη δημοσιότητα, ήταν με αφορμή την παράνομη απόλυση της καθηγήτριας Φώφης Μπουλούτα, που έπιασε τον γιο του Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει. Η καθηγήτρια δικαιώθηκε μετά θάνατο. Μένει να δούμε αν θα δικαιωθούν όσοι και όσες σήμερα ζητούν να φωτιστεί αυτή η σοβαρή υπόθεση των δύο καταγγελιών.