Ένα πρωτοφανές και επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη στο πλοίο «Superfast 1», όπου, όπως καταγγέλλεται, στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικού σεμιναρίου», το σενάριο συμπεριέλαβε στους «τρομοκράτες» και τους κομμουνιστές.

Ads

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει η ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, επικαλούμενη πληροφορίες από το πλήρωμα, «στα πλαίσια “αντιτρομοκρατικού σεμιναρίου” που διοργανώθηκε από τη ναυτιλιακή εταιρεία επί του πλοίου, ο παραδίδων το σεμινάριο Wilfred Cooperberg της εταιρείας “JK Security”, αναφερόμενος σε οργανώσεις τρομοκρατών και αποσταθεροποίησης, συμπεριέλαβε σε αυτές και τους κομμουνιστές».

«Σε αντίδραση γυναίκας, μέλους του πληρώματος στα λεγόμενά του, ο Wilfred Cooperberg ρωτούσε προκλητικά και με ασφαλίτικο ύφος “εσύ είσαι κομμουνίστρια;” και “Γιατί το ΚΚΕ τι είναι; Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση;”.

»Στο βιογραφικό του ανωτέρω “ινστρούχτορα”, αναφέρεται πως “ο κύριος Cooperberg έχει ως προϋπηρεσία 14 έτη εργαζόμενος ως υπεύθυνος ασφάλειας στη αεροπορική εταιρεία EL AL, επί 13 έτη υπεύθυνος ασφαλείας των ισραηλινών ναυτικών γραμμών ZIM και μέχρι το 2018 ήταν σύμβουλος και υπεύθυνος σε θέματα ασφάλειας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών”.

Ads

»Τι πιο φυσιολογικό, λοιπόν, ένα στοιχείο τόσο συνδεδεμένο με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ να παραδίδει μαθήματα αντικομμουνισμού μέσα στα πλοία, την ώρα που οι κομμουνιστές σηκώνουν την πάλη ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού;» τονίζεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Επίσης, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ως «υπόλογη» τη «ναυτιλιακή “Attica Group” και η διορισμένη εταιρεία “JK Security”, που ανέλαβε το “σεμινάριο”, γι’ αυτό το συμβάν» και καλεί «να πάρουν άμεσα θέση για το περιστατικό».