Κρούσματα κορονοϊού σε πρόσφυγες και ιατρικό προσωπικό φαίνεται να έχουν εντοπιστεί στην προσφυγική δομή Σκαραμαγκά, σύμφωνα με καταγγελίες στο Tvxs.gr.

Ads

Συγκεκριμένα, πηγές από το προσφυγικό καμπ, ανέφεραν πως γιατρός του ΕΟΔΥ εντοπίστηκε θετική και απέχει από την εργασία της από την στιγμή που εμφάνισε συμπτώματα. Ωστόσο σημειώνουν πως δεν έγινε καμία ιχνηλάτηση, ούτε καν στο ιατρικό κλιμάκιο.

Ακολούθως θετική εντοπίστηκε μια γυναίκα πρόσφυγας, η οποία επέστρεψε από μαιευτήριο, το οποίο επισκέφτηκε για να γεννήσει. Η γυναίκα μπήκε σε καραντίνα, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της, αλλά όπως καταγγέλλεται, ο έλεγχος είναι ελλιπέστατος με αποτέλεσμα να μην τηρούνται τα μέτρα περιορισμού.

Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πηγές θετική βρέθηκε μια ακόμη πρόσφυγας, η οποία ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί στο καμπ και αναζητείται. Τέλος θετικός σε κορονοϊό βρέθηκε και ένας εργαζόμενος στο τμήμα του ναυτικού, ο οποίος απουσιάζει από τη στιγμή που νόσησε.

Ads

Τα παραπάνω περιστατικά, αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες που έγιναν στο Tvxs.gr, προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για τον σχεδιασμό των αρμόδιων αρχών.