Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 63χρονου Αλβανού εργάτη γης στην Κέρκυρα, με δημόσιες καταγγελίες να «δείχνουν» ρατσιστικό έγκλημα, από γνωστό ακροδεξιό της περιοχής.

Ads

Διερχόμενος οδηγός αυτοκινήτου, εντόπισε το πρωί της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου, τον 63χρονο, στην Επαρχιακή οδό Δραγωτινών – Σπαρτερών στην νότια Κέρκυρα, θανάσιμα τραυματισμένο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, εντοπίστηκε 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος, το μεσημέρι τις Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2018 πυροβόλησε τον 63χρονο με κυνηγετικό όπλο, στην περιοχή του τραχήλου και της δεξιάς κλείδας, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε κάλυκας κυνηγετικού όπλου, ο οποίος στάλθηκε για εργαστηριακή εξέταση.

Ο 44χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Η αστυνομία δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες προς την κατεύθυνση των αιτιών του εγκλήματος, αλλά το έκανε η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της το θύμα είναι ο εργάτης γης, Petrit Zifle, ή κύριος Πέτρος, όπως τον γνώριζαν οι περισσότεροι και ότι ο κατ’ ομολογία δράστης είναι από το ακριβώς δίπλα χωριό.

Ads

Όπως καταγγέλει δημόσια η συλλογικότητα, «το απόγευμα της Κυριακής 25 Νοέμβρη σε καφενείο στα Δραγωτινά Λευκίμμης, ο δράστης παρεμβαίνει σε μια κουβέντα των θαμώνων για τη Μακεδονία βρίζοντας και προσβάλλοντας όλους τους μη Έλληνες. Ο Zifle, που επίσης βρίσκεται στο καφενείο, ανταπάντησε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαπληκτισμός μεταξύ τους. Οι θαμώνες τους χωρίζουν και ο δράστης αποχωρεί απειλώντας το θύμα. Αργότερα ο δράστης στήνει καρτέρι και δολοφονεί εν ψυχρώ με κυνηγετική καραμπίνα τον 63χρονο Αλβανό και στη συνέχεια τον πετάει σε ένα χαντάκι όπου και βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας από διερχόμενο κάτοικο της περιοχής.

»Ο δράστης είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της “συνοδείας και του “κλιμακίου” της ΧΑ στη Λευκίμμη».