Νέα καταγγελία κατά της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, έκανε από το βήμα της βουλής ο πρώην υπουργός Παύλος Πολάκης με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του Μένιου Φουρθιώτη με την κυβέρνηση.

Ads

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης κάλεσε τον Γιώργο Γεραπετρίτη να δώσει εξηγήσεις για το ποσό των 210.000 χιλιάδων ευρώ που φέρεται να είχε πάρει ο παρουσιαστής από τα Πρόγραμμα Συνεργασία, τον Ιανουάριο του 2021 επί υπουργίας Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Παύλος Πολάκης ανέφερε ότι το ποσό αυτό το πήρε ο υπόδικος παρουσιαστής για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο, δηλαδή 70.000 ευρώ κάθε μήνα κατόπιν εντολής Χατζηδάκη. Επιπλέον ο κ. Πολάκης υπογράμμισε μάλιστα ότι «το ποσό αυτό του το είχε κόψει με νομοθέτηση ο κ. Βρούτσης στις 20/12/2020» και γι’ αυτό τον λόγο στις «2/1/2021 με εντολή Φουρθιώτη “έφυγε”» από το υπουργείο ο κ. Βρούτσης.

Ωστόσο, η καταγγελία δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο συγκεκριμένο ποσό, έρχονται να προστεθούν άλλα 180.000 που είχε πάρει μέχρι τον Σεπτέμβριο ο Μένιος Φουρθιώτης -ξανά επί υπουργίας Κ. Χατζηδάκη- σύμφωνα με την καταγγελία Πολάκη.

Ads

Από τα πυρά του Π. Πολάκη δεν ξέφυγαν όμως και ο υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας καθώς και ο επικεφαλής της Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής τους οποίους ρωτάει αν πληρώθηκε ο κ. Φουρθιώτης και οι εταιρείες του από το πρόγραμμα  της επιστρεπτέας καταβολής και αν ναι, πόσα;.

Όλη η σχετική δήλωση Πολάκη:

«Κύριε Γεραπετρίτη μπορείτε να μου πείτε εάν στις 28-29 Ιανουαρίου 2021, μια μέρα μετά τις πολλαπλές τηλεφωνικές σας κλήσεις με τον κ. Φουρθιώτη, πληρώθηκε ο κ. Φουρθιώτης τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο από το πρόγραμμα συνεργασία, δηλαδή 70.000 ευρώ κάθε μήνα που του είχε κόψει με νομοθέτηση ο κ. Βρούτσης στις 20 Δεκεμβρίου του 2020 και δύο Ιανουαρίου 2021 με εντολή Φουρθιώτη έφυγε; Μπορεί να απαντήσει ο κ. καθηγητής, ο κ. εμπνευστής του επιτελικού κράτους. Πληρώθηκε ο Φουρθιώτης τα λεφτά αυτά ή δεν πληρώθηκε;

»Είχε πάρει 180.000 μέχρι τον Σεπτέμβριο, δεν τα πήρε επί Βρούτση, επί του επόμενου του κου Χατζηδάκη τα πήρε; Γι’ αυτό έπαιρνε τηλέφωνο τον κ. Σιγάλα του κ. Χατζηδάκη, για να τα λέμε εδώ ανοιχτά και τι σημαίνει.

»Δεύτερον, ο κ. Σταϊκούρα και ο κ. Πιτσιλής της ανεξάρτητης αρχής δεν μου έχει απαντήσει και έχω ρωτήσει τρεις φορές. Πληρώθηκε ο κ. Φουρθιώτης και οι εταιρείες του από το πρόγραμμα  της επιστρεπτέας καταβολής και αν ναι, πόσα; Γιατί δεν απαντάτε. Στον κύριο Χατζηδάκη του ερώτημα και στον κ. Σταικούρα είναι το ερώτημα, και στον κ. Πιτσιλή είναι το ερώτημα της Ανεξάρτητης Αρχής. Τον πληρώσατε ή σας κρατάει, ποιος ξέρει από πού; Και συναγελάζεσθε και μιλάτε με τον υπόκοσμο και τον υπόδικο αυτόν που οργανώνει δολοφονίες ή βαράει τα καλάζνικωφ στον τοίχο του για να συνεχίσετε να του έχετε τη φύλαξη, που δεν την είχαν σημερινοί υπουργοί. Δεν ντρέπεστε;»