Την ζωή του έχασε ένας 70χρονος διασωληνωμένος καθώς ήταν 5 ημέρες σε λίστα για ΜΕΘ στο Αμαλία Φλέμινγκ σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Ads

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχ. Γιαννάκος κάνει λόγο για «επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια» και τονίζει ότι οι γιατροί του Αμαλία Φλέμινγκ «έπραξαν το χρέος τους. Τον διασωλήνωσαν και κάθε ημέρα ενημέρωναν το ΕΚΑΒ να βρει ΜΕΘ», αλλά όπως προσθέτει χαρακτηριστικά, «μάταια».

Παράλληλα καταγγέλλει «αυτό το διαρκές έγκλημα  με τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Γίνεται επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια. Πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής».

Εν τω μεταξύ μακραίνει η λίστα των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ. Πάνω από 100 ασθενείς covid και λοιπής νοσηρότητας είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Ads

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ σε ό,τι αφορά τους ασθενείς covid, στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ είναι δέκα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ οκτώ, στο ΕΛΠΙΣ τέσσερις, στο ΛΑΙΚΟ δύο, στη ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟ δύο, στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ πέντε στην καρδιολογική μονάδα, στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ένας, ΣΤΟ ΤΖΑΝΕΙΟ πέντε, στη ΝΙΚΑΙΑ οκτώ, στο ΘΡΙΑΣΙΟ τέσσερις.

Την ίδια ώρα, οι κενές κλίνες ΜΕΘ είναι δύο στο ΚΑΤ και άλλες τόσες στο «Σωτηρία».