Αντιμέτωπα με σειρά απειλών από παρακρατικά κέντρα βρίσκονται τις τελευταίες μέρες κυβερνητικά στελέχη με αφορμή την επικείμενη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ads

Μάλιστα σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, άνδρας που συνελήφθη στο Παγκράτι, για την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε βουλευτές. Ο 62χρονος ισχυρίζεται ότι αποφάσισε να στείλει τα μηνύματα έπειτα από ανάρτηση που είδε στο Twitter, στελέχους της αντιπολίτευσης, το οποίο καλούσε τους πολίτες να στείλουν μηνύματα στους βουλευτές να μην ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Την ίδια ώρα, αφίσες με τους βουλευτές, οι οποίοι πρόκειται να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών έχουν γεμίσει περιοχές της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την «Εφ.Συν.», η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, έχει δεχθεί φακέλους με φωτογραφίες που απεικονίζουν λιωμένα κεφάλια γυναικών, με την προειδοποίηση ότι θα της συμβεί το ίδιο αν ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας. Η Κ. Παπακώστα έχει στείλει το υλικό στον εισαγγελέα, την ώρα που και ο Κώστας Ζουράρις των ΑΝ.ΕΛΛ., αν και έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία αλλά θα στηρίξει την κυβέρνηση, δέχεται σειρά τηλεφωνημάτων όπου άγνωστοι απειλούν τη ζωή του.

Ads

Ο Κ. Ζουράρις έχει ήδη καταθέσει στην Ασφάλεια για τα τηλεφωνήματα. Απειλητικά τηλεφωνήματα, όμως, έχει δεχθεί κι ένα από τα πρόσωπα των τελευταίων ημερών, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.