Διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου ξεκίνησε η διοίκηση του ΟΑΣΘ για οδηγό ο οποίος φέρεται ουσιαστικά να απαγόρευσε την επιβίβαση εγκύου στο λεωφορείο με παιδί στο καρότσι της.

Ads

Σύμφωνα με την νεαρή έγκυο, ο εν λόγω οδηγόςτης αρνήθηκε την επιβίβαση στο λεωφορείο ενώ είχε μαζί της σε καροτσάκι το 15μηνών παιδάκι της.

Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στην οδό Βασ. Όλγας, στην περιοχή της Ανάληψης, όταν η 29χρονη επιχείρησε να ανέβει στο λεωφορείο της γραμμής 5 ή 6 (λόγω της σύγχυσης δεν συγκράτησε τη λεωφορειακή γραμμή).

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στη Voria.gr η έγκυος γυναίκα, το λεωφορείο σταμάτησε, ωστόσο, η πόρτα εισόδου ήταν μπροστά σε κολονάκι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιβαστεί με το καροτσάκι. Όμως, ο οδηγός δεν φαίνεται να κίνησε το όχημα ώστε να της επιτραπεί η είσοδος.

Ads

Ο οδηγός αποχώρησε από το σημείο, χωρίς να έχει επιβιβαστεί η νεαρή μητέρα, η οποία τελικά πήρε το επόμενο λεωφορείο και κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης. Η 29χρονη στη συνέχεια επικοινώνησε με το Τμήμα Παραπόνων του ΟΑΣΘ καταγγέλλοντας το περιστατικό.

«Από εκεί μου ανέφεραν ότι το λάθος του οδηγού ήταν μόνο ότι σταμάτησε μπροστά σε κολονάκια», σημειώνει η 29χρονη, η οποία προχώρησε σε καταγγελία και στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όταν έφτασε στο κέντρο. Πρόθεση της ίδιας είναι να γίνει η καταγγελία της περιπέτειάς της με τον ΟΑΣΘ και στον Συνήγορο του Πολίτη.

Τι προβλέπει ο κανονισμός

Ο κανονισμός του Οργανισμού προβλέπει ότι για τη μετακίνηση μικρών παιδιών τα βρεφικά/παιδικά καρότσια πρέπει να διπλώνουν, ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε μεταφέρονται κανονικά στο λεωφορείο, εφόσον αυτό δεν είναι γεμάτο. Συγκεκριμένα αναφέρεται στον κανονισμό: «Για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών με τη χρήση βρεφικού/παιδικού καροτσιού στην περίπτωση των αστικών τακτικών γραμμών με οδικά μέσα (λεωφορεία) συνίσταται όπως ο συνοδός:

  • Επιβιβαστεί / αποβιβαστεί από τη μεσαία (-ες) θύρα (-ες)
  • Μεταφέρει το βρεφικό/παιδικό καρότσι διπλωμένο. Στις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό ή ο συνοδός του παιδιού προτιμά να μεταφέρει το παιδί μέσα σε αυτό, επιτρέπεται η μεταφορά ενός ανοιχτού παιδικού καροτσιού ανά όχημα ή δύο για αρθρωτά λεωφορεία και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και μόνο εφόσον ο οδηγός κρίνει ότι η πληρότητα του οχήματος το επιτρέπει».