Καταγγελία που φανερώνει την υποβάθμιση του ΕΣΥ κάνει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου αναφέροντας πως σε νοσοκομείο της περιοχής δόθηκε εντολή από διοικητή σε παιδίατρο να εφημερεύσει ως παθολόγος ενηλίκων.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΟΕΝΓΕ «ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου δίνει γραπτές εντολές σε Παιδίατρο να εφημερεύει ως Παθολόγος ενηλίκων. Αυτονόητα αυτή η ενέργεια είναι έκνομη, γιατί ο διοικητής δίνει εντολή για αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας και εκθέτει ασθενείς σε κίνδυνο».

Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου έκανε ανάρτηση, μάλιστα, στο X (πρώην twitter) ρωτώντας τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη «τι θα κάνει» για το θέμα και αν θα «επιτρέπει τέτοιες αθλιότητες ενάντια στην υγεία των κατοίκων».

«Δεν έχεις βαρεθεί να διαμαρτύρεσαι για όλα και συνεχώς;» απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ads

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ενημερώνει ότι «θα προσφύγει άμεσα και σε νομικά μέτρα εναντίον του, εκτός από τη δεδομένη της στήριξη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου».

«Απαιτούμε άμεση παρέμβαση από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για να σταματήσουν οι επικίνδυνες παρανομίες του διοικητή νοσοκομείου Ρεθύμνου. Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.