Ρατσιστική επίθεση εναντίον μετανάστη διανομέα σημειώθηκε τη Δευτέρα (22/4) στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Ads

Σύμφωνα με καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, η επίθεση συνέβη περίπου στις 10.30μμ, κατά τη διάρκεια διανομών που πραγματοποιούσε ο 36χρονος, όταν τον προσπέρασε ο οδηγός αυτοκινήτου SMART χρώματος λευκού με σβηστά φώτα και με επικίνδυνο ζιγκ ζαγκ κόβοντας του τον δρόμο.

Στη συνέχεια, ο διανομέας του φώναξε «άναψε τα φώτα σου»  με τον οδηγό να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και να τον γρονθοκοπεί φωνάζοντας, παράλληλα, «Έλα Πακιστανέ, εδώ να ανάψω τα φώτα μου; γαμώ το Πακιστάν, γαμώ το μ@@@@ι της μάνας σου».

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση των περαστικών που εμπόδισε τα χειρότερα καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρευρισκόμενοι παρατήρησαν ότι είχε επάνω του μαχαίρι.

Ads

Η Ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε σε 15 λεπτά αφότου ο δράστης της επίθεσης είχε απομακρυνθεί. Ωστόσο, τα στοιχεία του αυτοκινήτου του καθώς και βίντεο από το βίαιο περιστατικό δόθηκε επιτόπου στην ομάδα ΔΙΑΣ η οποία φέρεται να είπε στον 36χρονο ότι η καταγγελία του θα είναι στον 4ο όροφο της ΓΑΔΑ. Ο διανομέας στη συνέχεια προχώρησε σε καταγγελία στο Τμήμα ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας.

Η ΚΕΕΡΦΑ, επιπλέον, σημειώνει στην ανακοίνωση της ότι «Η ρατσιστική επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά μέρος μιας συνολικότερης αύξησης των επιθέσεων, ιδιαίτερα κατά μεταναστών εργατών. Η κυβέρνηση στριμωγμένη από την οργή για την βάρβαρη πολιτική της των δολοφονιών από τα Τέμπη μέχρι την Πύλο, την ακρίβεια, την εμπλοκή στη γενοκτονία των παλαιστινίων αναζητά στηρίγματα στην ακροδεξιά και έτσι παίζει το χαρτί του ρατσισμού. Αυτές οι πολιτικές ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες να προχωράνε ξανά σε επιθέσεις. Απαιτούν την άμεση σύλληψη και την τιμωρία του φασιστοειδούς. Καλούμε σε συμμετοχή στην Εργατική Πρωτομαγιά και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλ.Κλαυθμώνος στις 11πμ».

Δείτε το βίντεο της ρατσιστικής επίθεσης