Για «τραμπούκικες μεθόδους» καταγγέλλει η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατούμενων» τον αρχιφύλακα, Γ.Β., των Φυλακών Βόλου, τις οποίες όπως αναφέρεται εφάρμοσε με «περισσή μανία» σε ανήλικους κρατουμένους της Κασσαβετείας.

Ads

Τέσσερα από τα θύματά του, οι Παλαιστίνιοι Α. Αποχαντίρ και Μ. Αχμλάντ, ο Αφγανός Α. Χουσεῒν και ο Αλγερινός Α. Γιοσάρ, κατήγγειλαν επώνυμα τις μεθόδους του αρχιφύλακα. Από την πλευρά της, η «Πρωτοβουλία» σημειώνει ότι τα θύματα της «ειδικής σωφρονιστικής αγωγής» του αρχιφύλακα είναι πολλά και κάνει λόγο για περιστατικά τόσο παλαιότερα στην Κασσαβέτεια, όσο και στην Αλικαρνασσό όπου υπηρετούσε.

Επιπλέον, η πρωτοβουλία καταγγέλλει ότι σε πρόσφατη σχετική ερώτηση στη Βουλή για τα έργα του αρχιφύλακα, ο υπουργός «απάντησε με ανακρίβειες και κουκούλωσε όπως-όπως το θέμα», ενώ σημειώνει και την περίπτωση της Μ. Ζ. η οποία σύμφωνα με την «Πρωτοβουλία» μετατέθηκε επειδή εναντιώθηκε στον Γ.Β.

Ύστερα από την καταγγελία της «Πρωτοβουλίας» , ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρίνος Σκανδάμης διέταξε «έκτακτο έλεγχο» από το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης στις φυλακές της Κασσαβέτειας.

Ads

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι από τις συνολικά 33 φυλακές, σε 15 από αυτές, μέρος των κρατουμένων, απέχει από το συσσίτιο.