Μια πολύ σοβαρή καταγγελία που παράλληλα αποδεικνύει ότι τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται στο όριό τους και χρειάζονται άμεσα ενίσχυση έρχεται στο φως. 

Ads

Σύμφωνα με αυτή, γιατρός στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο σημειώνεται ότι είναι νοσοκομείο αναφοράς ζήτησε να κάνει εργαστηριακό έλεγχο αφού παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, αφού όπως ενημερώθηκε δεν υπάρχουν αντιδραστήρια. 

Φαίνεται μάλιστα πως ο ίδιος γιατρός ζήτησε να του γίνει έλεγχος και από το νοσοκομείο Παπανικολάου το οποίο φέρεται να του αρνήθηκε με το αιτιολογικό ότι διαθέτει λίγα αντιδραστήρια.

Την καταγγελία έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος, σύμφωνα με τον οποίο το αποτέλεσμα είναι ο γιατρός να εργάζεται ενώ έχει συμπτώματα με κίνδυνο αν ασθενεί από κοροναϊό να τον διασπείρει. Ο Μιχάλης Γιαννάκος επιπροσθέτως αναφέρει ότι σήμερα δεν δόθηκαν στο προσωπικό του ΑΧΕΠΑ προστατευτικές μάσκες. 

Ads

Ο πρόεδρος των εργαζόμενων στα δημόσιο νοσοκομείο απευθύνει για πολλοστή φορά δραματική έκκληση να πραγματοποιείται εργαστηριακός έλεγχος στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που είτε εμφανίζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί στον ιό στο πλαίσιο της εργασίας τους. «Θα προσβληθούμε όλοι», καταλήγει.