Νέα καταγγελία για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από την Περιφέρεια Αττικής έκανε η παράταξη της Ρένας Δούρου, «Δύναμη Ζωής» σχετικά με την συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη «Για την Σμύρνη» που συνδιοργάνωσε με την Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ», οργάνωση που αποτελείται από μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Ads

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το κόστος της εκδήλωσης ανέρχεται σε πάνω από 80.000 ευρώ, ενώ το αρχικό πόσο ήταν περίπου 60 χιλιάδες, αφού με  πρόσχημα την αναβολή της από τον Δεκέμβριο που ήταν να διεξαχθεί, το ποσό αυξήθηκε, διότι «η πλειοψηφία “θυμήθηκε” το κόστος της ενοικίασης της αίθουσας Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής».

Η Ρένα Δούρου επισημαίνει ακόμα ότι είναι άγνωστος «ο τρόπος “συνδιοργάνωσης” από την “Παναθηναϊκή” της εκδήλωσης, όπως αναφέρεται στην εισήγηση. Το γεγονός μάλιστα ότι η εκδήλωση θα είναι δωρεάν, για τα μέλη ουσιαστικά της οργάνωσης, αποτελεί φύλο συκής που δεν αλλάζει την ουσία: την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος για την εξυπηρέτηση μιας φιλοκυβερνητικής ΜΚΟ».

Τέλος, η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι «Η “Δύναμη Ζωής” απέρριψε από την πρώτη στιγμή την πρόταση, στηλιτεύοντας την προκλητική απόφαση, εξηγώντας ότι “πέρα από το ότι έχουμε δαπανήσει τεράστια ποσά για ατάκτως ερριμμένες εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιαστική καταστροφή, θεωρούμε σκανδαλώδες και προκλητικό το αίτημα… Πρόκειται για οργάνωση γυναικών συγκεκριμένου πολιτικού φορέα (της Νέας Δημοκρατίας) και θα μπορούσε να διοργανώσει την εκδήλωση με άλλες πηγές χρηματοδότησης (συνδρομές, χορηγοί κλπ)”».

Ads