Ένα πρωτοφανές περιστατικό καταγγέλλει ένας νεαρός κάτοικος του Βόλου, ο οποίος ανακρίθηκε επί τόπου σε πάρκο της πόλης για… αποξηραμένα κόπρανα που βρέθηκαν στην ακτίνα του. 

Ads

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας στην τοποθεσία Πεζούλια, όπου ο νεαρός κάθισε να πιει τον καφέ του. Το δημοσιοποίησε ο ίδιος στο facebook, ενώ στη συνέχεια μίλησε και στο luben.tv καταθέτοντας την μαρτυρία του για αυτή την… ιδιαίτερη εμπειρία. 

Σύμφωνα λοιπόν με όσα λέει, στο σημείο που καθόταν στο πάρκο βρέθηκαν σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή του τέσσερις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι περισσότεροι από τους άντρες κατευθύνθηκαν σε μία παρέα που καθόταν εκεί κοντά, προφανώς για έλεγχο. 

Ο ένας από τους αστυνομικούς, ωστόσο, πλησίασε τον καταγγέλλοντα. Τον ρώτησε τι δουλειά κάνει κι αν έχει σχέση με παράνομες ουσίες. Από την πλευρά του, ο νεαρός απάντησε ότι έχει μαγαζί με ηχητικά και στήνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις, ενώ του έδωσε και την ταυτότητά του. 

Ads

Παρόλα αυτά, ο αστυνομικός τον σήκωσε, του έκανε σωματικό έλεγχο και κατόπιν «χτένισε» τη γύρω περιοχή. Στα χόρτα πίσω από το σημείο που καθόταν ο υπό έλεγχο νεαρός εντόπισε ένα αποξηραμένο περίττωμα. Τότε φώναξε και δεύτερο αστυνομικό για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος: 

  • Ρε συ, τέτοιο δεν είναι αυτό;
  • Ναι ρε, τέτοιο είναι, μαύρο αποξηραμένο.

Με τη σειρά του ο νεαρός αποποιήθηκε την ευθύνη για το εύρημα δίνοντας παράλληλα ένα στοιχείο στην αστυνομία σχετικά με τη φύση του: «Δεν ξέρω τι σκατά είναι αυτό, αλλά δικό μου δεν είναι». 

Ο αστυνομικός δεν πείστηκε, ωστόσο, και φώναξε σύσσωμη την ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία συσκέφθηκε για δέκα λεπτά πριν αποφασίσει ότι «άνθρακας ο θησαυρός» και αφήσει τον νεαρό άνδρα ελεύθερο.