Την έλλειψη κατάλληλου προσωπικού στο αεροδρόμιο Αράξου για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στους ανθρώπους που καταφθάνουν από διάφορες χώρες καταγγέλει ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής στη Βουλή. Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή έχει σημειωθεί αύξηση της επιβατικής κίνησης στο πολιτικό αεροδρόμιο, καθώς κορυφώνεται η τουριστική περίοδος.

Ads

Το θέμα απασχολεί έντονα την κοινωνία της Αχαΐας, καθώς από τη μία αισιοδοξεί για μια οικονομική ανάσα μέσω τουρισμού και από την άλλη αγωνιά για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες. Ο βουλευτής της περιφέρειας Άγγελος Τσιγκρής, επισημαίνει την έλλειψη ιατρικού προσωπικού για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στον αερολιμένα της περιοχής, ενόψει μάλιστα και της έναρξης πτήσεων από τη Ρωσία.

Η δήλωση του βουλευτή Άγγελου Τσιγκρή

«Κάθε καλοκαίρι, το Πολιτικό Αεροδρόμιο του Αράξου, υποδέχεται μεγάλο αριθμό επιβατών από πολλές χώρες του εξωτερικού. Ωστόσο, το φετινό καλοκαίρι δεν διενεργούνται οι απαραίτητοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους επιβάτες που φτάνουν από το εξωτερικό, εξαιτίας της απουσίας εξειδικευμένου κλιμακίου γιατρών.

Ads

Να σημειωθεί ότι πέρυσι το καλοκαίρι οι συγκεκριμένοι έλεγχοι γίνονταν από τους στρατιωτικούς γιατρούς της 116 Πτέρυγας Μάχης, οι οποίοι φέτος παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο της Πάτρας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται οι απαιτούμενοι δειγματοληπτικοί ιατρικοί έλεγχοι στους αφιχθέντες στο Πολιτικό Αεροδρόμιο του Αράξου.

Να σημειωθεί ότι άμεσα ξεκινούν δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από την Ρωσία -και βάσει της ειδοποίησης προς τους αεροπόρους (NOTAM)- η διενέργεια των rapid tests είναι υποχρεωτική για το σύνολο των αφιχθέντων επιβατών».