Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο Ρομά ηλικίας 17 και 20 ετών που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, που μετά από σύγκρουση μεταξύ μοτοσυκλέτας και περιπολικού οδήγησε στο θάνατο του 29χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ και τον τραυματισμό του 33χρονου συνεπιβάτη του.

Ads

Κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απείθεια, διακεκριμένες κλοπές, σύσταση συμμορίας και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος, ενώ εξαιτίας της διαλύθηκε η μοτοσικλέτα των αστυνομικών που τους καταδίωκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες στις απολογίες τους ενώπιον ανακριτικών και εισαγγελικών αρχλων Πειραιλα, ομολόγησαν την πράξη της κλοπής, ωστόσο αρνήθηκαν την εμπλοκή τους και την υπαιτιότητά τους στο δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός.

O 20χρονος, ο οποίος είναι ο οδηγός ενός εκ των δύο οχημάτων αποδέχτηκε κάποιες από τις κλοπές των αυτοκινήτων για τις οποίες κατηγορείται, ωστόσο αρνείται πως είναι μέλος συμμορίας και ότι οδηγούσε επικίνδυνα.

Ads

Ο 17χρονος ξάδερφός του αρνήθηκε πως είχε οποιαδήποτε σχέση με τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού και υποστηρίζει πως το αυτοκίνητο που επέβαινε εκείνος κατευθύνθηκε προς το Πέραμα.

Υπενθυμίζεται ότι η καταδίωξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/12) και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένα περιπολικό και μία μηχανή ΔΙ.ΑΣ. ακολουθούσαν δύο ύποπτα οχήματα που δεν σταμάτησαν σε σήμα τους.

Το ένα εκ των οχημάτων –το οποίο είχε κλαπεί από την οδό Ματρόζου στη Νίκαια– στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου, στον Ασπρόπυργο, πραγματοποίησε απότομα αλλαγή κατεύθυνσης, με αποτέλεσμα ο οδηγός του περιπολικού να πατήσει απότομα φρένο για να αποφύγει το καταδιωκόμενο όχημα. Η μηχανή της ΔΙ.ΑΣ. που ακολουθούσε έπεσε στο περιπολικό με αποτέλεσμα οι δύο αστυνομικοί να εκσφενδονιστούν.

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. μεταφέρθηκαν στο «Θριάσιο» και αργότερα ο 29χρονος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του. Ο συνεπιβάτης του μεταφέρθηκε εν συνεχεία στο «401» και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του, ωστόσο, οι γιατροί επιλέγουν να τον κρατούν σε καταστολή.

Αστυνομικοί επιχείρησαν να εμποδίσουν τη δημοσιογραφική κάλυψη

Οι αστυνομικοί απαγόρευσαν την είσοδο σε δημοσιογράφους που είχαν λάβει άδεια για να καλύψουν δημοσιογραφικά την υπόθεση, παρά το γεγονός ότι είχαν λάβει άδεια να βρίσκονται εκεί από τον προϊστάμενο της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Πειραιά. Επίσης, ζήτησαν από τους δημοσιογράφους τα στοιχεία τους για να κάνουν εξακρίβωση, παρακρατώντας τις δημοσιογραφικές ταυτότητές τους, τις οποίες επέστρεψαν μετά από μερικά λεπτά.

Οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν εκεί προκειμένου να καλύψουν δύο υποθέσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη: την ανάκριση για την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που οδήγησε στο θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού και για την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά με την εμπλοκή Λιμενικών.

Το γεγονός προκάλεσε ένταση μεταξύ των δημοσιογράφων και των αστυνομικών, ενώ τελικά αστυνομικός συνόδευσε τους δημοσιογράφους στο ισόγειο του δημόσιου κτιρίου, χωρίς να υπάρχει ανάκληση της εντολής του προϊσταμένου για παραμονή τους στον πρώτο όροφο.