Πρωτοφανής καταδίωξη εξελίχθηκε στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών από την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του Μπαρμπαρούση, ο οποίος αρνήθηκε να σταματήσει σε μπλόκο της αστυνομίας. Ο χρυσαυγίτης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κατάφερε να διαφύγει και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Αιτωλοακαρνανία για τον εντοπισμό του. 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι έρευνες της Αστυνομίας εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομερίου και της Κατούνας, όπως επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου. Ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, σε περίπτωση που ο Κώστας Μπαρμπαρούσης επιχειρήσει να κινηθεί προς νομούς της Στερεάς Ελλάδας ή της Ηπείρου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης, απέδωσε στον Χρυσαυγίτη, το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας για τις προτροπές του από το βήμα της Βουλής σε πραξικόπημα και αποκεφαλισμούς της πολιτικής ηγεσίας.  Η έρευνα του Γ. Καλούδη ολοκληρώθηκε τάχιστα, με τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ‘Αμυνας και ο εισαγγελέας προχώρησε στην απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του βουλευτή, παραπέμποντας την δικογραφία στον ανακριτή.

Σημειώνεται πως ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, μετά τις αναφορές , διέγραψε τον Μπαρμπαρούση από την κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία ωστόσο αρχικά τον χειροκρότησε. Ασφαλώς η διαγραφή του για τις δηλώσεις του ήταν προσχηματική. Δεν έγινε γιατί οι προτροπές του «προσέβαλαν» τη Χρυσή Αυγή, εξάλλου ανάλογες δηλώσεις έχουν γίνει και κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Ads

Όμως αυτές οι προτροπές από το βήμα της Βουλής στοιχειοθετούν απόλυτα τις κατηγορίες σε βάρος της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο της δίκης για τη δράση της. Γι’ αυτό και ο αρχηγός της οργάνωσης έσπευσε άμεσα να αποποιηθεί τη θέση του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση σε μια προσπάθεια να προστατεύσει εαυτόν ενώπιον του δικαστηρίου. «Καταδικάζουμε τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση. Είναι εκτός γραμμής της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι ένα πολιτικό Κίνημα», ισχυρίστηκε ο Μιχαλολιάκος. 

Διαβάστε επίσης: