Η Νέα Δημοκρατία, μέσω του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια, καταδίκασε την βομβιστική επίθεση στα Πατήσια, κάνοντας λόγο για «τεράστιο έλλειμμα δημόσιας ασφάλειας σήμερα στη χώρα μας». «Η πολλοστή βομβιστική επίθεση τους τελευταίους μήνες, φέρνει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το τεράστιο έλλειμμα δημόσιας ασφάλειας σήμερα στη χώρα μας. Οι τοποθετήσεις ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών, τα συχνότατα επεισόδια με πάσης φύσεως ταραχοποιούς και η μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας, πιστοποιούν το πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Ads

Κάλεσε δε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να πάρει το ταχύτερο δυνατόν μέτρα και κατέληξε λέγοντας πως «Δυστυχώς, ο κ. Χρυσοχοΐδης έσπειρε ανέμους και η χώρα θερίζει θύελλες. Η Ελλάδα όμως δεν αντέχει άλλο την αδράνεια και την αβουλία της κυβέρνησης σε έναν εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα».

«Θέλουμε να εκφράσουμε την απερίφραστη καταδίκη μας απέναντι σε όποιους ευθύνονται για τη χθεσινή βομβιστική έκρηξη στα Κ. Πατήσια, με αποτέλεσμα τον άδικο χαμό ενός 15χρονου μετανάστη και τον τραυματισμό της ανήλικης αδελφής του και της μητέρας του. O τρόπος, η μορφή και τα τραγικά θύματα της χθεσινής έκρηξης πρέπει να αποτελέσουν ένα σοκ, μια αιτία βαθιού προβληματισμού για την ελληνική κοινωνία. Η καταδίκη της τυφλής βίας και η ανάγκη για μια ψύχραιμη και δημοκρατική συγκρότηση της κοινωνίας μας είναι ζητήματα που τίθενται στην ημερήσια διάταξη», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας το περιστατικό η κ. Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε «ιδού η “δικαίωση” του πολέμου στο Αφγανιστάν, απ΄όπου μάζες δυστυχισμένων ανθρώπων φεύγουν για να ζήσουν ως ρακοσυλλέκτες στη δύση».

Ads

«Φαίνεται ότι στον κ. Χρυσοχοϊδη, εκτός από τις ιδέες, στέρεψε και η τύχη του. Έχουμε πλέον μεγαλύτερο μέσο όρο ληστειών, δολοφονιών και εγκληματικών ενεργειών από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης. Με αυτή την εικόνα, ποιός τουρίστας θα επισκεφτεί την Αθήνα σε 3 μήνες;… Η Καμπούλ αρχίζει να φαντάζει «παράδεισος» μπροστά στη κόλαση των Αθηνών…», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Πατήσια, στο σημείο που σκοτώθηκε ο 15χρονος Αφγανός πρόσφυγας μετά από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε βαλίτσα παραπλεύρως κάδου σκουπιδιών, οργάνωσε σήμερα στις 18:30 η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» και ο Σύριζα του 5ου Διαμερίσματος. «Ο κόσμος που ψάχνει στα σκουπίδια είναι εκτεθειμένος σε κάθε είδους κίνδυνο», επισημαίνει ο Θανάσης Κούρκουλας από την Κίνηση, επιρρίπτοντας ουσιαστικά ευθύνες στην Πολιτεία που με τις πολιτικές που ακολουθεί βάζει στο περιθώριο τους μετανάστες και πρόσφυγες. Ταυτόχρονα, κρίνει ως υποκριτική την στάση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που κάνει λόγο για τρομοκρατία, επιχειρώντας να εξισώσει τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, με εκείνες που στρέφονται εναντίον των μεταναστών.