Αστυνομικός καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, επειδή πλαστογράφησε τη βαθμολογία του απολυτηρίου Λυκείου της, προκειμένου να προσληφθεί ως συνοριοφύλακας.

Ads

Η κατηγορούμενη είχε αποφοιτήσει από Λύκειο της Ημαθίας με βαθμό 13 και 7/11, αλλά στα δικαιολογητικά που κατέθεσε φαινόταν να έχει αποφοιτήσει με βαθμό μεγαλύτερο του 18!

Κάπως έτσι υπερτέρησε σε σχέση με άλλους υποψηφίους και πέτυχε την πρόσληψή της, όμως αν και με 15 χρόνια καθυστέρηση, η κομπίνα της έγινε αντιληπτή από τις έρευνες του υπουργείου Εσωτερικών.

Η κατηγορούμενη αστυνομικός, που κατά τη 15 έτη υπηρεσία της στο Σώμα εισέπραξε αποδοχές που ξεπερνούν τις 260.000 ευρώ, παραπέμφθηκε να δικαστεί με την κατηγορία της απάτης σε βάρος του Δημοσίου με την επιβαρυντική περίσταση της εξακολούθησης επί μακρό χρονικό διάστημα.

Ads

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για την απάτη και της αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την αποκάλυψη της πράξης, ενώ η επιβληθείσα ποινή αποφασίστηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της.