Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, με δήλωσή του, καταδίκασε τη ρίψη μολότοφ στην περίφραξη του τουρκικού Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, σήμερα τα ξημερώματα, η οποία, όπως σημείωσε, έθεσε σε κίνδυνο και την ασφάλεια των αστυνομικών φρουρών.

Ads

«Ενέργειες όπως αυτή, ασχέτως κινήτρων, είναι αδικαιολόγητες και στρέφονται ενάντια στην ίδια την Ελλάδα. Καθοδηγούνται από τη βία και στρέφονται ενάντια στη Δημοκρατία μας. Η Κοινωνία μας έχει μηδενική ανοχή σε τέτοιες πράξεις. Οι υπεύθυνοι θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τη λύπη της ελληνικής κυβέρνησης για την «απαράδεκτη αυτή εγκληματική ενέργεια».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στην επίθεση με βόμβα μολότοφ εναντίον του Τουρκικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, καταδίκασε «απερίφραστα το συγκεκριμένο γεγονός. Τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες, από όποιους και αν προέρχονται και όποια κίνητρα και αν επικαλούνται, στρέφονται κατά της Ελλάδος».

Ads

Τηλεφωνική επικοινωνία για την επίθεση είχε ο αναπληρωτής Υπουργός των Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας με τον Υπουργό των Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Δ.Δρούτσας «ενημέρωσε το συνομιλητή του για το συμβάν».