Σαφές μήνυμα συσπείρωσης και αυστηρό μήνυμα προς τους διαφωνούντες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών έστειλε από την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, συνδέοντας τις επερχόμενες εκλογές με τη στρατηγική κατά του μνημονίου.

Ads

«Εξυπακούεται ότι οι αποφάσεις που παίρνει η παράταξη θα έχουν τη στήριξη όλων. Ο καθένας από μας οφείλει να κάνει αυτό που ζητάει και ο τελευταίος οπαδός: να στοιχηθεί πίσω από τις αποφάσεις της παράταξης Όταν έχεις μπροστά σου ένα ΠΑΣΟΚ και μια κυβέρνηση που διαλύει τον κοινωνικό ιστό, προκαλώντας κατάθλιψη σε ολόκληρη τη χώρα, θεωρώ αδιανόητο να επιτρέψουμε την εσωστρέφεια, κατευθυνόμενη ή όχι» τόνισε.

«Είπα από την πρώτη στιγμή ότι στη νέα ΝΔ θα υπάρξει δημοκρατία όσο ποτέ, αλλά εσωστρέφεια ποτέ. Αυτή την εντολή έχω. Αυτή την πολιτική εφαρμόζω. Τελεία και παύλα» σημείωσε, υπογραμμίζοντας «κάποιοι θεωρούν ότι είναι πιο ‘φυσιολογικό’ να σπαράσσεται μια παράταξη για το παραμικρό, παρά να εμφανίζεται πειθαρχημένη στη δράση της. Αυτά να τα ξεχάσουν. Τέλειωσαν οριστικά. Δεν ζητώ μόνο τη στήριξη των επιλογών της παράταξης. Ζητώ και την ενεργό συμμετοχή όλων των στελεχών στον κοινό μας αγώνα».

«Η ΝΔ θα αρχίσει να οικοδομεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό συνασπισμό δυνάμεων που απορρίπτει τα αδιέξοδα του μνημονίου και στηρίζει την εναλλακτική προοπτική. Θα το κάνει, ασφαλώς, όπως οφείλει, ανεξάρτητα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και με καταλύτη τις αυτοδιοικητικές εκλογές» υποστήριξε.

Ads

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίσης επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία, τονίζοντας ότι το κόμμα του «τόλμησε να πει το μεγάλο όχι στο Μνημόνιο παρά τις πιέσεις, παρά τα ολοφάνερα αδιέξοδα και τις αντιφάσεις του».

«Σήμερα, όλοι, από το ΣΕΒ ως τη ΓΣΕΒΕΕ, από τους μικρότερους ως τους πιο μεγάλους, διαπιστώνουν ότι η ρευστότητα τέλος, οι επενδύσεις τέλος και το μέλλον συνοψίζεται σε δύο λέξεις: λουκέτα και ανεργία» υποστήριξε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας: «Κακά τα ψέματα: Η ασφυξία σκοτώνει, δεν λυτρώνει την Οικονομία».

«Σκληροί» προς τους αντάρτες Λυκουρέτζος και Χαρακόπουλος

Την πόρτα της εξόδου έδειξαν ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος σε όσα μέλη του κόμματος αμφισβητήσουν τις επιλογές της ηγεσίας για τις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Όποιος δεν στηρίζει τις επιλογές της ΝΔ σε επίπεδο περιφέρειας δεν επιθυμεί να είναι στη ΝΔ. Αυτό δεν εξαρτάται από μας. Εξαρτάται από όποιον είναι μέλος της ΝΔ και οφείλει να γνωρίζει ότι έχει και υποχρεώσεις οι οποίες απορρέουν από την ιδιότητα αυτή», δήλωσε ο Αν. Λυκουρέντζος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real News.

«Νομίζω ότι είναι αυτονόητο πως όλα τα στελέχη θα πρέπει να στρατευτούν στις κεντρικές επιλογές που έχει κάνει το κόμμα μέσα από τις διαδικασίες που επέλεξε. Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του. Νομίζω ότι το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο το προηγούμενο διάστημα. Τα κόμματα δεν είναι φιλολογικές λέσχες που ανταλλάσσουν απόψεις και ο καθένας στο τέλος κάνει ότι θέλει» ανέφερε από την πλευρά του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Από την πλευρά της η βουλευτής Αργολίδας, Ελσα Παπαδημητρίου, μιλώντας στον ίδιο σταθμό αναφέρθηκε στη στάση που θα τηρήσει σε σχέση με τις υποψηφιότητες των κ.κ. Δράκου και Τατούλη. «Ψηφίζω κατά συνείδηση. Τι θα κάνω δημόσια ως βουλευτής της ΝΔ, είναι αυτό που κάνω ήδη. Συνάντησα στην Τεγέα, στην Αργολίδα τον κ. Δράκο, τον χαιρετώ, μιλάω δύο φορές στην τηλεόραση και στα ραδιόφωνα του νομού μου και λέω ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή, τώρα η διεισδυτικότητά του στην κοινωνία της Πελοποννήσου έχει απέναντι έναν ισχυρότατο αντίπαλο τον οποίο εγώ δεν προτίθεμαι να ‘ξεσκίσω’. Ένα φίλο, συνεργάτη, συμπολεμιστή».

Μητσοτάκης: “Η Κρήτη θέλει άξιο και ισχυρό περιφερειάρχη

«Ο περιφερειάρχης στην Κρήτη πρέπει να είναι άξιος και ισχυρός, να διαβάσουν οι ψηφοφόροι τα βιογραφικά των υποψηφίων και να επιλέξουν» δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει τις επιλογές της Ντόρας Μπακογιάννη, υποστηρίζοντας ότι «στην οικογένεια τα λέμε όλα. Αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνούμε».