Αντίθετοι στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στις επικείμενες μειώσεις μισθών εμφανίζονται οι εφοριακοί. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών, Γιάννης Γρίβας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων των εφοριακών. Παράλληλα, επικαλέστηκε το δικαίωμα που έχει ο κλάδος τους στις κανονικές απεργίες και τόνισε πως οι εφοριακοί δεν κάνουν λευκές απεργίες.

Ads

“Έχουμε προκηρύξει 23 και 24 Αυγούστου σε όλο το υπουργείο Οικονομικών 48ωρη προειδοποιητική απεργία και σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε περαιτέρω μείωση των αποδοχών μας. Έχουν ξεπεράσει το 30% πέρσι και φέτος, η κατάσταση πολλών συναδέλφων μας που έχουν πάρει δάνεια κτλ. είναι δραματική και δεν μπορούμε να κουβεντιάζουμε σε καμία περίπτωση για περαιτέρω μειώσεις” ανέφερε στο Βήμα fm.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εφοριακών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσής τους εν αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης. “Σε κάθε περίπτωση, μέχρι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση έχει χρόνο να πάρει τις τελικές της αποφάσεις και εμείς, στο βαθμό που θα δούμε ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση, βεβαίως το συνδικάτο είναι υποχρεωμένο να ανταποκριθεί στον κόσμου που εκπροσωπεί” είπε.

Σε ότι αφορά το 8ωρο στο Δημόσιο ο κ. Γρίβας δήλωσε ότι οι εφοριακοί δεν έχουν πρόβλημα γιατί το 8ωρο εφαρμοζόταν ούτως ή άλλως. Σχετικά με την κατάργηση 180 εφοριών και τις συγχωνεύσεις άλλων, ανέφερε πως σχετική πρόταση έχουν υποβάλλει οι εφοριακοί εδώ και χρόνια.

Ads