Για δραστικές περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων «κατ’ επίταση του μνημονίου» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δ. Παπαδημούλης, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Ads

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, παρά τις αρχικές εξαγγελίες του κ. Παπακωνσταντίνου για αύξηση των πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) πάνω από 4% του ΑΕΠ, στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών, αποφασίστηκε να μειωθούν οι δαπάνες για το ΠΔΕ κατά 500 εκατ. ευρώ και να περιοριστούν στα 9.8 δισ. ευρώ.

«Ακολούθησε και δεύτερη ισόποση περικοπή, με αποτέλεσμα οι δημόσιες επενδύσεις για το 2010 να μειωθούν στα 9,3 δισ. ευρώ», συμπληρώνει ο κ. Παπαδημούλης και επισημαίνει ότι βάσει του μνημονίου, το ΠΔΕ θα μειωθεί συνολικά κατά 1 δισ. ευρώ επιπλέον τα επόμενα δύο χρόνια.

«Για το 2010 δεν αποκλείεται και νέα μείωση, δεδομένου ότι η κυβέρνηση πιέζεται από την τρόικα να περιορίσει τις δαπάνες όσο δεν αυξάνονται τα έσοδα» προειδοποιεί, ενώ ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τα έργα των οποίων η υλοποίηση δεν έχει ξεκινήσει, αλλά και τους πόρους που έχουν απορροφηθεί.

Ads